23 aprilie 2009

Intre 27 si 29 aprilie, Sensiblu si sanofi-aventis deruleaza 
o campanie nationala de informare despre riscurile osteoporozei

In perioada 27-29 aprilie 2009, in farmaciile Sensiblu* se va derula pentru a treia oara un program de informare si educare despre riscurile osteoporozei. In aceasta perioada, pacientii sunt asteptati sa ceara sfatul medicilor prezenti in farmaciile Sensiblu si sa beneficieze de consiliere si determinari de risc privind aparitia osteoporozei. Cei care vor veni in farmaciile Sensiblu in aceasta perioada vor primi brosuri despre osteoporoza, realizate de Sensiblu in parteneriat cu ASPOR si IOF si vor putea face teste cu ultrasonograful ahilian, pentru determinarea riscului de osteoporoza.
“Consideram ca este mult mai usor sa previi decât sa tratezi o boala si de aceea continuam acest program de informare, aflat deja la cea de-a treia editie. Oferind informatiile si sfaturile necesare despre osteoporoza putem sa luptam impotriva acestei afectiuni care in momentul de fata afecteaza din ce in ce mai multi clienti Sensiblu si nu numai.”,  declara Alice David, Senior Brand Manager Pharma Sensiblu.
Sanofi-aventis s-a implicat in aceasta campanie deoarece este ”o ocazie importanta de a informa si educa publicul larg despre preventia unei boli cu o constientizare in general redusa in rândul populatiei” – a declarat Carmen Mihai, Director de Comunicare si Relatii Publice al companiei sanofi-aventis.
Despre osteoporoza
In momentul de fata, osteoporoza afecteaza aproximativ 50 de milioane de femei in lume. La fiecare 30 de secunde, o persoana de pe teritoriul UE, sufera de o fractura osteoporotica, iar incidenta acestei boli tinde sa se dubleze in urmatorii 25 de ani. Statisticile furnizate de IOF** arata de asemenea ca in jur de 40% dintre femei si 15% dintre barbatii de vârsta medie vor suferi o fractura osteoporotica in cursul vietii lor.
Asadar, intelegerea masurilor de prevenire a osteoporozei poate reduce riscul aparitiei fracturilor si al fragilitatii sistemului osos, asigurând o viata mai sanatoasa.
Ce trebuie sa stii despre osteoporoza ?
Osteoporoza este o boala a sistemului osos care se caracterizeaza prin scaderea masei osoase si alterarea calitatii oaselor, acesti factori ducând la scaderea rezistentei oaselor si aparitia fracturilor.

•    Osteoporoza nu este o stare normala pentru vârsta a treia. Ea este o boala care apare si la vârste mai tinere si poate fi prevenita si tratata.
•    Osteoporoza afecteaza nu doar femeile, ci si barbatii.
•    Riscul osteoporozei poate fi depistat din timp pe baza unor factori care cresc riscul aparitiei acestei boli si cu ajutorul unor investigatii de specialitate.
Pentru prevenirea acestei boli ce afecteaza starea de sanatate a unui segment important din populatia României, Sensiblu si sanofi-aventis pun la dispozitia pacientilor un program gratuit de determinare a riscului de osteoporoza intre 27-29 aprilie 2009, program ce se va desfasura in farmaciile Sensiblu*.
***
Despre Sensiblu: 
Sensiblu este de peste 10 ani lider pe piata de sanatate si frumusete din România, fiind cea mai mare retea de farmacii sub un brand. Propunerea unica a Sensiblu, adresata pacientilor si clientilor celor 221 farmacii din 51 de orase, este imbinarea intre solutiile pentru o viata sanatoasa si cele pentru frumusete si stare de bine. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.sensiblu.com
Despre sanofi-aventis
Sanofi-aventis, companie farmaceutica de vârf la nivel mondial, descopera, dezvolta si ofera solutii terapeutice pentru imbunatatirea vietii tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este listata la bursa din Paris (EURONEXT PARIS: SAN) si New York (NYSE: SNY).