Școala Step by Step anunţă începerea înscrierilor pentru anul școlar 2013-2014 la două clase pregătitoare, două clase I şi o clasă a V-a.

Într-o perioadă în care sistemul de educaţie din România îşi caută drumul, Asociaţia Centrul Step by Step Pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională creează soluţii pentru educaţie de calitate.

Şcoala Step by Step, autorizată prin OMECTS nr. 5893/27.09.2012, susține servicii educaţionale de calitate, unde mediul este atractiv, stimulativ și pune în prim plan acceptarea și respectarea diversităţii – lucru care  se construieşte prin cooperare cu familiile elevilor.

“Programul pentru clasa a V-a promovează aceleaşi valori şi principii ale metodologiei alternativei educationale Step by Step care au fost implementate pentru învățământul primar: dezvoltarea și construirea competenţelor pentru viaţă, individualizarea actului didactic de predare-învăţare-evaluare, lucrul în grupuri mici şi respectarea ritmului individual în aşa fel încât fiecare copil să-şi atingă potenţialul maxim”, spune Carmen Lică, director executiv al Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) Step by Step.

Elementele care particularizează Şcoala generală Step by Step sunt:

  • școala ia în considerare experienţa personală de cunoaştere şi socială a fiecărui elev, precum și interesele acestuia.
    • prezenţa diversităţii în colectivele de elevi favorizează îmbogăţirea experienţei individuale;
  • școala dezvoltă capacitatea de a întelege şi respecta drepturile tuturor persoanelor și de a rezolva paşnic neînţelegeri şi conflicte;
    • promovarea egalității de şanse, în rândul elevelor şi elevilor săi şi al corpului profesoral;
    • pregătirea de tinere şi tineri capabili să acţioneze adecvat provocărilor globalizării;
    • construirea unei atmosfere care să încurajeze curiozitatea si gândirea critică;
    • încurajarea interacţiunii şi comunicarii dintre elevi.

Despre alternativa educaţională Step by Step

Alternativa educaţională Step by Step implementează metode de predare – invatare – evaluare  centrate pe copil, încurajează implicarea familiei şi a comunităţii în învăţământul preşcolar şi şcolar și respectă curriculum național.

În alternativa educaţională Step by Step, copiii sunt încurajaţi să facă alegeri, să îşi asume responsabilitatea pentru deciziile lor, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc, să îşi dezvolte abilităţile de gândire critică şi să gândească liber. Copiii educaţi în spiritul Step by Step reuşesc să definească şi să rezolve singuri problemele cu care se confruntă, să comunice uşor cu cei din jur, să înţeleagă şi să negocieze.

Aplicarea alternativei Step by Step a fost reglementată de Ministerul Învăţământului în 1994.

Ştiaţi că în clasele Step by Step:

  1. activităţile sunt organizate în centre de activitate, ceea ce îi ajută pe copii să comunice și să relaţioneze mai bine, încurajând lucrul în echipă?
  2. există două cadre didactice? Copiii beneficiază de îndrumarea a doi învăţători. 
  3. se face o evaluare continuă descriptivă, acest lucru constituind un feedback permanent asupra evoluţiei copilului?
  4. nu e încurajată competiţia? Copiii nu sunt comparaţi între ei, ci doar cu ei înşişi; fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul www.scoalastepbystep.ro. Programările pentru vizite pot fi făcute telefonic (Coordonator Educaţional – Mihaela Stafiescu – 0724 259 856).

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) este o organizaţie neguvernamentală, care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.

Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, alternativă care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar. www.stepbystep.ro

Din 2000, CEDP a creat prima grădiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie, Grădiniţa Bambi, grădiniţă acreditată prin OM.6189 din 15.12.2008 www.bambistepbystep.ro.

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, CEDP completează spaţiul educaţional şi literar cu primul târg de carte pentru copii, MiniLibri – spectacolul cărţii pentru copii. www.minilibri.ro

Din 2007, CEDP promovează cel mai inovativ program de educaţie complementară, FasTracKids www.ftk.ro