Există o afecțiune inflamatorie a pielii care atinge peste 50 de milioane de oameni numai în Europa și 20% din copii în întreaga lume. Jumãtate dintre aceștia nici măcar nu ne pot spune cât de greu le este – sunt mai mici de 6 luni.  Această afecțiune se numește dermatita atopică și se manifestă prin zone de piele foarte uscată, piele care ține și cu prurit. Simptomele vizibile includ eritemul, zonele aspre și roșii pe corp, la pliurile gâtului, coatelor și genunchilor și pe mâini și picioare.

În ultimii 30 de ani, cazurile de dermatită atopică s-au triplat, afectând calitatea vieții pacienților și a familiilor lor. De la crearea lor în 1975, Laboratoarele La Roche-Posay au avut ca misune îmbunătățirea vieții pacienților ce suferă de atopie, iar anul acesta laboratoarele au dezvoltat un proiect internațional de educare a pacienților privind această afecțiune și tratamentul ei.

Dermatita atopică în cifre:

> 1 din 10 copii este afectat de atopie în peste 100 de țări din întreaga lume

> 50 milioane de persoane din Europa sunt afectate de atopie

> 58% dintre copiii care suferă de atopie au probleme cu somnul

> 73% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor afectează relațiile familiale

> 85% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor le afectează starea emoțională.

Astãzi are loc lansarea versiunii în limba română a site-ului www.infoatopie.ro. Scopul acestui proiect este ca părinții să înteleagă mai bine ce îi afectează pe copii, dar şi ca persoanele interesate sã gãseascã foarte repede soluţii pentru problemele cu care se confruntă și să învețe cum să gestioneze această afecțiune.

www.infoatopie.ro are cinci secţiuni: Sã înţelegem afecțiunea, Să vorbim despre experiența noastra, Să înțelegem tratamentul, Îmbunătățirea calitatatii vieții, Galerie Video şi Descoperã gama Lipikar. Toate secţiunile conțin materiale video cu specialişti, pãrinţi şi pacienţi. Vizitatorii site-ului vor putea sã posteze şi ei, pe lângã întrebãri, testimoniale.

Prin intermediul acestui site, La Roche-Posay încearcã sã uşureze viaţa persoanelor care suferã de dermatitã atopicã. Interviurile postate au menirea sã puncteze soluţiile la problemele create de atopie. De asemenea, aceastã platformã conţine sfaturi şi trucuri despre cum trebuie tratatã dermatita.

La Roche-Posay deține gama de produse pentru pielea uscată, atopică, Lipikar.

CU LIPIKAR BALSAM AP, SPUNEȚI ADIO NOPȚILOR NEDORMITE

În ultimii 20 de ani, gama Lipikar și-a dedicat expertiza milioanelor de pacienți care suferă de piele foarte uscată, calmând iritațiile și disconfortul. Fără parfum, fără parabeni, Lipikar Balsam AP folosește o mare concentrație de apă termală La Roche-Posay, o importantă sursă de calmare și antioxidanți. Lipikar Balsam AP beneficiază de o formulă capabilă să confere lipide chiar și celui mai uscat tip de piele, hrănind pielea și întrerupând cercul vicios al atopiei.  Asigurând un efect anti-prurit de 24 de ore, Lipikar Balsam AP beneficiază și de o textură ce permite îmbrăcarea imediată, fiind produsul preferat al dermatologilor din întreaga lume.

> LIPIKAR BALSAM AP (balsam relipidant și hidratant pentru corp) reconstruiește bariera de protecție a pielii și calmează senzațiile de mâncărime.

> LIPIKAR SYNDET (gel de curățare dedicat nou-născuților, copiilor și adulților) protejează pielea delicată împotriva apei dure, curață delicat pielea iritată și reinstaurează bariera cutanată.

Pe www.infoatopie.ro există toate informaţiile cu privire la produsele Lipikar, precum şi la modul în care ele îmbunãtãţesc calitatea vieții.

Produsele Lipikar se gãsesc în farmacii și au prețuri cuprinse între 50 și 90 de lei.

De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaborează cu dermatologi din întreaga lume pentru a crea produse de îngrijire şi machiaj dedicate pielii sensibile, având la bază apa termală La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din întreaga lume recomandă zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.