banca celule stem1Cryo-Save Group, lider internațional în domeniul stocării de celule stem și cea mai mare bancă de celule stem în Europa,sub noua conducere a lui Frédéric Amar, anunță că își va schimba numele în Esperite și că se va extinde în zona medicinei preventive, regenerative, proteomice și genomice.

Astfel, crioconservarea sângelui și țesutului din cordonul ombilical continuă sub numele de Cryo-Save. În plus, Grupul va începe activități în domeniul medicinii regenerative de translație prin unitatea sa The Cell Factory (Fabrica de Celule) și va intra în medicina predictivă proteomică şi genomică prin noua unitate Genoma. Cele trei unități vor funcționa ca branduri și întreprinderi separate.

Cryo-Save

Linia Cryo-Save va continua activitățile Grupului de crioconservare a sângelui și ţesutului din cordonul ombilical şi plănuiește să le extindă în continuare.De curând, a fost implementată noua linie tehnologică care utilizează sisteme Sepax 2, recunoscute ca fiind cele mai eficiente sisteme de procesare de celule stem şi reducere a volumului din lume. Introducerea protocolului exclusiv NX-322, combinat cu Kitul Cryo-Save de procesare DeNovo 520-A ne permite recuperarea unui procent mai mare de celule CNT, comparativ cu sistemele altor bănci de celule stem. Cercetătorii noştri au dezvoltat o compoziţie unică a substanţei de crioprotecţie cu DMSO-3, utilizată pentru protejarea celulelor stem în timpul procesului de crioconservare.

Fabrica de Celule (The Cell Factory) – medicina regenerativă

Medicina regenerativă este un concept ușor de înțeles; scopul ei este să genereze țesuturi și chiar organe întregi, atunci când acestea sunt afectate de vârstă, boli, accidente etc.

Activitățile inițiale ale Fabricii de Celule se vor axa pe programe de cercetare și dezvoltare care acoperă domeniul sistemului nervos central, cardiologie, traumatisme și diverse aplicații clinice care folosesc celule stem mezenchimale și hematopoietice.

Genoma – medicină predictivă proteomică şi genomică

Compania lucrează pentru lansarea a trei teste:

–          Tranquility, un test prenatal non-invaziv (NIPT) care e în măsură să depisteze anomaliile cromozomiale ale fătului fără riscurile amniocentezei;

–           Verity, un test care poate detecta în urina bebelușului 101 afecţiuni metabolice;

–          Omega Test, un test Omega-3, pentru cea mai bună nutriție a bebelușilor.

Walter van Pottelberge, Preşedinte, a declarat: „Achiziționarea recentă a laboratorului elvețian de biotehnologie Salveoși activitățile de stocare și procesare a sângelui și ţesutului cordonului ombilical este o urmare logică a primei tranzacții pe care am făcut-o cu Biotehnologie Salveo și ne oferă o platformă solidă pentru a spori excelenţa operaţională”.

Frédéric Amar, Directorul General, a comentat: „Am văzut mereu Cryo-Save ca fiind cel mai bun punct de plecare pentru elaborarea Esperite în medicina predictivă şi regenerativă de translație R&D (cercetare – dezvoltare), domenii în care mă aștept ca această companie să devină un actor important”.

Despre Cryo-Save: (www.cryo-save.com/ro)

Cryo-Save, lider în rândul băncilor internaţionale de celule stem, a stocat cu succes peste 250.000 mostre recoltate din sângele şi din ţesutul cordonului ombilical. Există deja multe boli tratabile cu ajutorul celulelor stem, iar numărul tratamentelor va fi în creştere. Cryo-Save a crioconservat probe din mai mult de 70 de ţări de pe şase continente, în laboratoarele sale ultramoderne de procesare şi stocare din Belgia, Germania, Dubai şi Africa de Sud.