Anual sunt diagnosticate aproximativ 200 000 de noi cazuri de cancer de piele, unde melanomul (una din cele mai agresive tumori maligne) este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapidă creştere în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri pe an. Ȋn aceste condiţii, Laboratoarele La Roche-Posay şi IPSOS au realizat un studiu* global exclusiv în 23 de ţări, pe un eşantion de 19 569 de persoane, femei şi bărbaţi, 15-65 de ani, care cercetează atitudinile şi percepţiile faţă de expunerea solară şi prevenţia cancerului cutanat.
Rezultatele arată următoarele:
- 88% conştientizează că riscul apariţiei cancerului de piele este strâns legat de lipsa protecţiei solare în timpul expunerii la soare ;
- 1 din 2 persoane nu a fost niciodată la un control al aluniţelor la dermatolog;
- Doar 1 din 3 persoane îşi verifică propriile aluniţe cel puţin o dată pe an.
Astfel, La Roche-Posay lansează, pentru al 2-lea an consecutiv, campania internaţională DEVINO UN SKINCHECKER (www.laroche-posay.ro/saveyourskin), o campanie online cu caracter social, cu misiunea de conştientizare asupra prevenţiei cancerului de piele şi importanţa folosirii protecţiei solare în prevenţia acestuia.
Există doi factori importanţi în prevenţia cancerului de piele: protecţia solară şi controlul dermatologic. Ȋn acest sens, Laboratoarele La Roche-Posay au dezvoltat pe lângă protecţia solară pentru piele sensibilă Anthelios XL şi Campania Zilele Protecţiei Solare, unde puteţi beneficia de o consultaţie gratuită la dermatolog pentru verificarea aluniţelor.
Campania Zilele Protecţiei Solare
La nivel naţional, La Roche-Posay România desfăşoară din 2013 o campanie gratuită pentru publicul larg de verificare a aluniţelor.
Ȋn perioada 15 mai – 30 iunie 2016 puteţi beneficia de o consultaţie GRATUITÃ (în limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea aluniţelor dvs. Programaţi-vă chiar acum, în oraşul dvs, intrând pe www.protectiasolara.ro Peste 250 de medici dermatologi parteneri din peste 40 de oraşe vor participa la Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.
*Studiu IPSOS 2014-2015, 23 de tari, 19569 de persoane (femei si barbati), cu varste intre