vintila-barbulescu-ciuca-ignat-lascuSun Plaza Shopping Center, în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești, a organizat în perioada 18 august – 4 septembrie expoziția de fotografii “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!”. Evenimentul este primul dintr-o serie ce are ca scop strângerea de fonduri necesare conservării și promovării speciilor de păsări și animale din Parcul Natural Văcărești.

Pentru cei care au dorit să facă donații, organizatorii au amplasat două urne în zona expoziției și alte patru urne în Hypermarketul Cora din Sun Plaza. În aceste urne, s-au adunat aproximativ 8500 de lei, incluzând și donația Sun Plaza în valoare de 4500 de lei. Banii vor  fi folosiți pentru dezvoltarea unor programe de educație pentru natură, dedicate școlilor și liceelor din zonă. Astfel, cu banii strânși, Asociația Parcul Natural Văcărești va demara din această toamnă amenajarea în parc a unui traseu tematic dedicat speciilor, habitatelor și ecologiei urbane.

 

Zona naturală „Acumulare Văcăreşti”, localizată în apropierea Centrului Comercial Sun Plaza, a fost declarată parc natural și a dobândit statutul de arie naturală protejată în mai, 2016, printr-un act normativ al Guvernului emis ca urmare a procedurilor administrative și a campaniei de comunicare realizate și coordonate de Asociația Parcul Natural Văcărești

 

Asociația Parcul Natural Văcărești, alături de organizatori, dezvăluie că în plan se mai află demararea unor proiecte de monitorizare a speciilor și realizarea unor observatoare ornitologice, astfel încât cei care își doresc să cunoască mai multe despre ecosistemul descoperit aici, să o facă în condiții optime.

 

Cei care doresc să sprijine acest proiect o pot face în continuare prin donații in contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociația Parcul Natural Văcărești (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, Sucursala Kogalniceanu, București.

 

 

 

 

Despre Sun Plaza

Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. În prezent, proiectul este administrat de CBRE România. Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza oferă peste 140 de magazine internaţionale şi locale precum: Cora, Leroy Merlin, H&M, Zara, opţiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce deţine 15 ecrane, o zonă dedicată pentru bowling, o terasă de vară aflată la înălţime şi numeroase restaurante cu bucătărie variată. Sun Plaza deţine o suprafaţă închiriabilă de 81.000 m² şi peste 210.000 de m² suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2.000 de locuri de parcare gratuite şi dispune de o legătură excelentă la sistemul de transport public cu acces direct la reţeaua de metrouri, autobuze şi tramvaie. Legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o ofertă comercială diversificată.

 

Despre CBRE Group

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzand afiliaţii). CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau inchirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.cbre.ro.

 

Despre Asociația Parcul Natural Văcărești

Asociația Parcul Natural Văcărești a fost fondată în anul 2014 și este alcătuită din oamenii care au inițiat proiectul înființării primului parc natural urban din România. Membrii fondatori ai asociației sunt Cristian Lascu, geolog, speolog și fost redactor șef al revistei National Geographic, Helmut Ignat, fotograf de natură și manager al Companiei Konica Minolta, Florin Stoican, Președintele Asociației Kogayon și Dan Bărbulescu, specialist în politici de protecția mediului. Alături de ei, în Asociația Parcul Natural Văcărești mai activează alți 18 membrii: biologi, ecologi, geologi, oameni de media și comunicare, juriști. Ei și-au unit eforturile într-un cadru instituțional care le va permite coordonarea activităților de transformare a zonei într-un obiectiv urban dedicat protecției mediului, educației pentru natură și petrecerii sănătoase a timpului liber.

www.parculnaturalvacaresti.ro