Severin Schwan, Chief Executive Officer der Roche Gruppe und Mitglied des Verwaltungsrates

Severin Schwan, Chief Executive Officer der Roche Gruppe und Mitglied des Verwaltungsrates

Grupul Roche a înregistrat o creștere de 4% a vânzărilor globale în anul recent încheiat, până la 50,6 miliarde franci elveţieni, la o rată de schimb constantă.

„Mă bucur că ne-am atins și de această dată obiectivele financiare, în timp ce portofoliul nostru de produse a progresat semnificativ. Am introdus pe piaţă patru noi medicamente, în mai puţin de un an, inclusiv primul nostru produs de imuno-oncologie. Pentru acest an, ne pregătim pentru parcugerea unor noi etape de reglementare, pentru produse din portofoliul nostru de cercetare, extins și inovator”, a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 3% în 2016, cumulând 39,1 miliarde de franci elveţieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate tratamentului cancerului de sân si poliartritei reumatoide. În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au înregistrat o creştere de 4%, fiind impulsionate de medicamentele destinate afecţiunilor oncologice şi reumatologice. În Statele Unite, vânzările companiei au crescut cu 3%, în timp ce în Japonia, vânzările au fost relativ stabile (1%).

Vânzările Diviziei de Diagnostic

În ceea ce priveste performantele Diviziei de Diagnostic, vânzările au crescut cu 7%, peste creșterea pieței, până la 11,5 miliarde de franci elvețieni. Principalul contributor la această creștere a fost divizia Centralised and Point of Care Solutions[1], în special segmentul de imuno-diagnostice. Această divizie este a adus o creștere a vânzărilor în regiunile EMEA[2] (+2%) și America de Nord (+3%). Mediul de piata neprielnic a afectat insa negativ produsele Diabetes Care.

Noi medicamente lansate în 2016

În 2016, Grupul Roche a lansat cu succes patru noi medicamente, pentru tratarea melanomului în stadiu avansat, cancerului pulmonar, leucemiei limfatice cronice și cancerului de vezică urinară. In acest ultim caz, medicamentul Roche este singurul tratament aprobat de Food and Drug Administration din Statele Unite în ultimii 30 de ani, pentru pacienții cu o formă specifică a cancerului de vezică urinară.

 

Evoluții în linie de Cercetare și Dezvoltare

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, iar în anul 2016 a investit aproape 10 miliarde de franci elvețieni în cercetarea și dezvoltarea de noi produse. În 2016, compania a făcut progrese semnificative în cercetarea, dezvoltarea și înregistrarea unor noi molecule. De asemenea, unele combinatii terapeutice deja inregistrate au fost omologate si pentru tratamentul unor alte maladii, primind aprobarea pentru indicații adiționale.

La finalul lunii ianuarie a acestui an, 8 noi molecule erau în faze avansate de cercetare şi dezvoltare, alături de alte 33 de indicaţii suplimentare ale unor molecule existente, spre exemplu pentru tratamentul afecţiunilor oncologice, boli neurologice, boli infecţioase, hemofilie, boala Alzheimer şi altele.

Perspective pentru 2017

În anul 2017, Roche estimează o creștere a vânzărilor de până la 5%, la o rată de schimb constantă.

***

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. 

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.  Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.

Departamentul de Comunicare al Roche România: andrei.vlad@roche.com, 0728292664.

 

[1] Fostă  Roche Professional Diagnostics

[2] EMEA= Europe, Middle East, Africa