Fundația Renașterea a derulat anul trecut, cu sprijinul Roche România, o caravană prin care femei din zone defavorizate au putut beneficia de controale medicale gratuite, cu ajutorul unei Unități Mobile de Diagnostic. În cadrul acesteia, în perioada august-decembrie 2016, în județele Constanța și Vrancea, aproximativ 1.800 de femei au beneficiat de examinări pentru depistarea riscului de cancer de sân și de col uterin, precum și de alte investigații medicale gratuite. În cadrul acestei campanii au fost efectuate până acum aproximativ 1.200 de mamografii și peste 1.680 de teste Babeș – Papanicolau.
Rezultatele examinărilor medicale realizate pentru depistarea precoce a cancerului de sân evidențiază încă o dată nevoia creșterii nivelului de educație medicală al femeilor, precum și eforturi susținute pentru promovarea importanței controalelor medicale periodice. Multe dintre femei prezentau deja probleme, dar nu aveau în plan să meargă la medicul specialist pentru o consultație. Dintre cele 1.800 de femei care au participat la această campanie, 38,28% au fost îndrumate către medicul specialist pentru mai multe investigații, iar 2,68% au fost direcționate de urgență către un consult oncologic.
Această caravană a evidențiat probleme serioase și în ceea ce privește riscul de apariție a cancerului de col uterin. 23% dintre femeile examinate au primit direct recomandare pentru un consult oncologic, iar 18,14% au fost diagnosticate cu diferite alte afecțiuni (infecții, inflamații).
Fundația Renașterea desfășoară programul de screening pentru cancerul de sân și cel de col uterin încă din anul 2008. În perioada 2008-2016, Unitatea Mobilă de Diagnostic a ajuns în peste 55 de localități rurale sau în orașe mici din 21 de județe, oferind investigații medicale gratuite pentru 18.781 de femei. În această perioadă au fost efectuate 10.317 mamografii și 17.661 teste Babeș-Papanicolau.
Studiul „Afecțiunile Oncologice Feminine în România” realizat recent de ISRA Center, pentru Coaliția pentru Sănătatea Femeii și Roche România, arată că implementarea unui program de screening gratuit pentru cancerul de sân, promovarea adecvată a programului de screening existent pentru cancerul de col uterin și creșterea nivelului de educație cu privire la importanța controalelor medicale periodice sunt măsuri necesare pentru managementul eficient al afecțiunilor oncologice feminine în România.
***
Despre Fundația Renașterea
Fundaţia Renașterea a fost înființată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenția publicului din România o problemă cu implicații majore în viața femeilor: cancerul de sân. În urma activității susținute, guvernul României a acordat Fundației Renașterea, în anul 2008, statutul de Organizație de Utilitate Publică. În 15 ani, Fundația Renașterea, prin centrele sale medicale a oferit peste 42.000 de investigații medicale gratuite femeilor din întreaga țară.
Pentru mai multe informații despre Fundația Renașterea și proiectele pe care le implementează, vă rugăm să ne vizitați pe: https://fundatiarenasterea.ro și https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea/
Despre Coaliția pentru Sănătatea Femeii
Iniţiată de Fundaţia Renaşterea şi gândită ca un parteneriat strategic între ONG-uri, companii, medici, asociații ale pacienților precum şi instituţii publice, Coaliția pentru Sănătatea Femeii are ca obiective stabilirea prevenției și diagnosticării precoce a cancerelor ginecologice si mamare drept prioritate, prin implementarea unui program național de screening pentru cancerul de sân, promovarea programului national de screening pentru cancerul de col uterin și creșterea gradului de informare asupra necesității controalelor periodice în cazul cancerului ovarian.
Alături de Fundaţia Renaşterea, membrii Coaliției pentru Sănătatea Femeii sunt: Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Alianța Pacienților Cronici din România, Institutul pentru Educație și Dezvoltare în Sănătate, Societatea Română de Chirurgie a Sânului și Oncologie, Societatea Română de Medicină Sportivă, Societatea Națională de Medicina Familiei și Asociația “Prietenii Spitalului Vâlcean”. Coaliția pentru Sănătatea Femeii se bucură de sprijinul Comisiei de Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Parteneri ai acestei iniţiative sunt: Centrul pentru Inovație în Medicină, Politici de Sănătate (parteneri strategici), Roche România, Pfizer, AstraZeneca, Carrefour România, IDSE, KOL Medical Media, Revista Hipocrate și Școala Pacienților. Pro TV este susținătorul media al Coaliției, care se bucură, de asemenea, și de susținerea Agenției Naționale de Presă Agerpres și a Sănătatea TV.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne vizitați pe: www.coalitiapentrusanatateafemeii.ro
Despre Roche
Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.
Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.
Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.
Despre Roche Romania
Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.
Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro
Departamentul de Comunicare al Roche România: andrei.vlad@roche.com, 0728292664.