Roche România colaborează cu World Vision România, pentru al cincilea an consecutiv, în cadrul proiectului umanitar Roche Children’s Walk – o iniţiativă globală anuală a Grupului Roche. În cadrul acestei colaborări, donațiile angajaților Roche vor fi direcționate către programul de burse „Vreau în clasa a noua”, dezvoltat de World Vision România.

Proiectul “Vreau în clasa a 9-a” susține copiii fără posibilități materiale din mediul rural să își continue studiile la liceu. Beneficiarii acestui proiect sunt absolvenți de gimnaziu, din zone rurale, care au luat examenul de capacitate și sunt motivați să își continue studiile, dar nu au parte de susținere financiară. Prin acest proiect, elevii beneficiază de masa și cazare, transport, rechizite, manuale și materiale informative, precum și îmbrăcăminte și încăltăminte. Mai multe detalii despre acest program se pot gasi aici: http://www.worldvision.ro/vreau-in-clasa-a-noua.

„Accesul la educație trebuie să devină o prioritate la nivel global.. Nu trebuie să uităm că educația copiilor este siguranța unui viitor mai bun, mai sustenabil. Ne bucurăm că prin intermediul colegilor noștri am continuat să sprijinim acest proiect, care are rezultate foarte bune și putem să ajutăm astfel copii să își descopere potențialul.” a declarat Martine Draullette, Director General al Roche România.

Fondurile donate în anii trecuţi de Roche România către World Vision, în cadrul campaniei Roche Children’s Walk, au permis copiilor din comunităţile nevoiaşe să primească sprijin pentru îmbunătăţirea rezultatelor școlare, au participat la sesiuni de informare despre igienă şi educaţie pentru sănătate. Datorită sprijinului acordat de Roche Romania în anul 2016 programului de burse „Vreau în clasa a noua”, dezvoltat de World Vision Romania, 8 copii au putut să își continue studiile liceale.

Roche Children’s Walk este o campanie a grupului Roche la nivel global, care sprijină iniţiativele locale ce îşi propun să asigure un viitor, atât copiilor din mediul rural care nu au resurse şi oportunităţi să îşi continue educaţia, cât şi comunităţilor din care aceştia provin. 

Începând cu lansarea campaniei Children’s Walk în 2003, cu participarea a peste 200,000 angajați Roche, au fost colectați peste 15,4 milioane franci elvețieni. Jumătate din sumele colectate de către angajații grupului sunt folosite pentru sprijinirea cauzelor copiilor din țări în curs de dezvoltare, precum Malawi, Etiopia și Filipine. Majoritatea fondurilor colectate prin  Children’s Walk sunt folosite prin intermediul unor organizații independente de caritate, care lucrează în parteneriat cu instituții precum United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) și ActionAid Malawi, pentru proiecte de sprijinire a educației, programe de îmbunătățire a stării de sănătate a populației și dezvoltare sustenabilă.

 

***

 

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. 

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.  Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro

Departamentul de Comunicare al Roche România: andrei.vlad@roche.com, 0728292664.