Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București (CTS București) și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, desfășoară a cincea ediție a campaniei ”Dăruiește timp, donează sânge”. Astfel, persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienții din spitale sunt așteptate la intrarea principală din Sun Plaza – Esplanada Sud, în perioada 1-3 septembrie, între orele 9.00 și 13.00.

 

Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță, folosind instrumente de

unică folosință. La fiecare donare se recoltează aproximativ 450 ml de sânge,

care vor fi folosiți pentru pacienții internați în spitalele din Capitală, a căror viață

poate să depindă de aceste transfuzii.

Persoanele care doresc să doneze sunt așteptate în Sun Plaza cu cartea de identitate și cu micul dejun consumat (un mic dejun ușor, sandwich cu carne slabă, legume și fructe consistente). Nu se fumează înainte și după donare cu o oră.

 

Cei care doresc să doneze trebuie să îndeplinească minimum următoarele condiții:
– să aibă între 18 și 60 de ani

– să aibă greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații)

– să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni

– nu pot fi femei însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării

– să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,

bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6

dioptrii.
Mai multe informații despre condițiile de donare găsiți pe www.pentruviata.com

 

Donatorii vor completa un formular și apoi vor beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului și

hemoglobinei etc.) în urma căruia medicii vor decide dacă persoanele sunt apte pentru donare.

 

În cadrul acestor campanii, donarea de sânge este benevolă (fără bonuri de masă și adeverințe), însă un singur donator, prin cei 450 ml de sânge recoltați, poate ajuta la salvarea a până la trei vieți omenești.

 

În campania precedentă, din mai 2017, 207 persoane au răspuns apelului și s-au alăturat campaniei. Dintre acestea, 160 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 72 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 400 de pacienți internați în spitalele din Capitală.

 

 

Mai multe detalii pe: https://www.sun-plaza.ro/event/vino-si-salveaza-o-viata-doneaza-sange-la-sun-plaza/ și https://www.facebook.com/events/468115026908423/

 

***

Despre Sun Plaza

Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. În prezent proiectul este administrat de CBRE România. Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza oferă peste 140 de magazine internaţionale şi locale precum: Cora, Leroy Merlin, H&M, Zara, opţiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce deţine 15 ecrane, o zonă dedicată pentru bowling, o terasă de vară aflată la înălţime şi numeroase restaurante cu bucătărie variată. Sun Plaza deţine o suprafaţă închiriabilă de 81.000 m² şi peste 210.000 de m² suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2.000 de locuri de parcare gratuite şi dispune de o legătură excelentă la sistemul de transport public cu acces direct la reţeaua de metrouri, autobuze şi tramvaie. Legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o ofertă comercială diversificată.

Despre CBRE Group

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzand afiliaţii). CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau inchirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.cbre.ro.

Despre Asociația React

Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară.
Proiectele implementate produc schimbări majore în viața oamenilor prin intervenții adaptate și implicare activă. În cei unsprezece ani de la înființare, aproape 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităților derulate de Asociaţia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 18 premii de excelență naționale și internaționale primite, care poziționează asociaţia printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din România.