În ultima și cea mai… „înfricoșătoare” zi a acestei luni, de Halloween, la Sunny City în Sun Plaza, distracția abia începe, odată cu seria workshop-urilor de toamnă TECH Academy. Și cum la noi, așa cum bine știți, joaca nu este doar distractivă, ci și educativă, copiii se vor transforma în mici ingineri. Într-un cadru plin de mister, cu fantome, lilieci și pânze de păianjen, vor învăța cum să construiască o moară de vânt și cum se produce energia electrică fără poluare.

Atelierele SUNNY CITY – „Extra energie pentru experimente grozave„ sunt gratuite și vor avea loc în zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie la etajul 1 din Sun Plaza. Sunt așteptați copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

Pe limba lor, prin joacă, copiii vor înțelege cum funcționează energia eoliană și vor construi și testa propria moară de vânt (bântuită, cum altfel?!).

Astfel, copiii vor avea ocazia să își dezvolte interesul pentru tehnică, să își îmbunătățească o serie de cunoștințe și să își stimuleze creativitatea. A construi o moară de vânt, chiar dacă pare numai o joacă, este o treabă cât se poate de serioasă, în care mini-inginerii vor fi antrenați să găsească soluții și să le testeze.

Desigur, celor mici li se va prezenta mai întâi, cu ajutorul unei mori de vânt model, principiul de funcționare al acesteia. Apoi, cu ajutorul organizatorilor și al kiturilor puse la dispoziție, copiii vor realiza propriile mori de vânt. Elementele necesare asamblării obiectului (pale și palete din lemn, contragreutăți, cadru, suporturi și plăcuțe din lemn, accesorii pentru ornament, elemente de asamblare etc.) nu reprezintă un pericol pentru copii.

Atelierele se vor desfășura, în fiecare dintre cele două zile, înșase serii de câte 30 de minute la care vor participacâte 10 copii, pentru a putea fi asigurată distanțarea socială și pentru o bună supraveghere a evenimentului. Accesul copiilor în spațiul destinat activității se va face după dezinfectarea mâinilor, distribuirea măștilor și mănușilor de protecție și a vestelor personalizate. După fiecare serie, măsuțele de lucru vor fi dezinfectate de organizatori.

Înscrierea participanților la atelierele de construit mori de vânt se face la fața locului, în intervalul 16.00-19.30, iar atelierele se vor desfășura între orele 16.30 și 20.00, cu o pauză de la 18.00 la 18.30.

Despre Sun Plaza:

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În anul 2018, Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food court-ul și reamenajată o parte din terasa exterioară.

Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.