• Bolile infecțioase, cum ar fi cele transmise pe cale respiratorie, sexuală și prin transplant, devin din ce în ce mai greu de gestionat și reprezintă o problemă medicală din ce în ce mai stringentă pentru milioane de pacienți din întreaga lume.
  • Accesul la teste de diagnosticare precise și fiabile ajută clinicienii să îmbunătățească îngrijirea pacienților, să limiteze cheltuielile cu asistența medicală și să contribuie la protejarea sănătății publice.
  • Sistemul cobas 5800 este un sistem nou si compact care completează portofoliul Roche Molecular, oferind eficiență, simplificare și rezultate rapide laboratoarelor de toate dimensiunile, astfel încât medicii să poată determina prompt cele mai bune strategii de tratament pentru pacienții lor.

Roche lansează sistemulcobas® 5800, un nou instrument de laborator molecular, în țările care acceptă marcajul CE. Testarea reprezintă una dintre primele linii de apărare pentru a proteja starea generală de bine a unui pacient și este de o importanță vitală în orientarea rapidă a tratamentului acestuia. Sistemul cobas 5800 ajută la abordarea provocărilor cu care se confruntă laboratoarele din cauza creșterii numărului de teste pentru pacienți, a complexității sistemului de compensare și a necesității unui meniu de teste mai diversificat, oferind în același timp rezultate semnificative prompte.

„Diagnosticul continuă să revoluționeze modul în care furnizorii de servicii medicale îngrijesc pacienții și este esențial, acum mai mult ca niciodată, accesul comunității medicale la soluții de testare fiabile și precise“, a declarat Thomas Schinecker, CEO Roche Diagnostics. „Suntem încântați că putem oferi acum un sistem molecular compact, complet automatizat, așa cum este sistemul cobas 5800. Acesta contribuie la soluționarea cerințelor în creştere la care sunt supuse laboratoarele prin eficiență sporită, fluxuri de lucru optimizate și economii de costuri, permițându-le acestora să ofere îngrijiri de calitate pacienților.“

Sistemul cobas 5800, cel mai nou membru al gamei Roche Molecular, se bazează pe inovația sistemelor cobas® 6800 și cobas® 8800, făcând testele moleculare accesibile pentru mai mulți pacienți din întreaga lume.

Roche anticipează că va primi aprobarea Administrației americane pentru alimente și medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration) în cursul trimestrului III din 2022.

Despre Sistemul cobas 5800

Sistemul cobas 5800 este o soluție de testare moleculară PCR în timp real care oferă performanțe excelente și utilitate cu valoare adăugată într-un spațiu compact. cobas 5800 System oferă automatizare, consolidare, integrare și standardizare – făcându-l o soluție scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru laboratoarele mai mici care caută performanțe de laboratoare mari sau pentru laboratoarele mari care caută agilitate de laboratoare mici.

Sistemul este construit pentru a oferi un flux de lucru complet automatizat care cuprinde furnizarea, transferul și pregătirea probei, amplificarea și detecția, calcularea rezultatelor și transmiterea acestora către sistemul informatic de laborator (Laboratory Information System – LIS). Modulul unic permite un timp de așteptare de până la opt ore*[1], reducând astfel timpul de lucru, ceea ce poate duce la îmbunătățirea productivității, la reducerea posibilităților de eroare și la timpi de execuție mai previzibili.

Sistemul cobas 5800 va oferi același meniu ca și sistemele cobas 6800 și 8800, inclusiv testul cobas® SARS-CoV-2. Sistemul oferă o capacitate extinsă la bord, permițând laboratoarelor să prelucreze simultan mai multe teste și furnizează până la 144 de rezultate într-o tură de opt ore. Acest sistem simplificat de testare moleculară va permite majorității laboratoarelor să își concentreze mai mult de 90 la sută[2] din testele moleculare de rutină pe o singură platformă. Pentru mai multe informații vizitați diagnostics.roche.com.

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inovează continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferențiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei și afecțiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esențiale elaborată de Organizația Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2020 compania avea peste 100.000 angajați la nivel global. În 2020, Roche a investit 12,2 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 58,3 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. 

Despre Roche România

Prezent pe piața românească încă din perioada interbelică, Roche își redeschide reprezentanța locală în anul 1992.  În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche România SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.

Toate mărcile înregistrate folosite sau menționate în acest comunicat sunt protejate de lege.


[1]Timpul de așteptare depinde de numărul de încercări efectuate și de numărul de cicluri de procesare inițiate (în condiții de testare continuă >96 de încercări pe tură, timpul de așteptare poate fi cuprins între 4 și 8 ore).

[2] Poate varia în funcție de disponibilitatea testului în țara dumneavoastră