Weekendul acesta, pe 7-8 mai, Bucureștiul găzduiește OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Evenimentul reunește mai multe curse de alergare, de 2,5, 10, ștafetă (6.5 km + 7 km + 7.6 km) și 21 km. Cea de-a 11-a ediție va avea startul în Piața Constituției. Evenimentul revine la data tradițională, al doilea weekend din mai. De asemenea, după (aproape) trei ani, se va relua Cursa Copiilor.

Sâmbătă, 7 mai, vor avea loc cursele necompetitive, de la ora 09.00 iau startul alergătorii pentru Cursa Populară (2,5 km) și de la ora 10.30 începe Cursa Copiilor pe categorii de vârste 0-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani. Duminică, 8 mai, va fi un singur start, de la 09.00 pentru cursele competitive semimaraton, semimaraton ștafetă (echipe de câte trei membri), 10 km individual și fotolii rulante.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul evenimentului, anunță câteva informații importante pentru toți participanții:

 • Sunt așteptați 10.000 de alergători la OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON;
 • Alergătorii cu vârste cuprinse între 0-18 ani au înscrierile gratuite;
 • Traseele curselor de sâmbătă au ca puncte de start și sosire Piața Constituției și se desfașoară pe Bd. Unirii până la Piața Unirii;
 • Traseele curselor de duminică au ca puncte de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piata Constituției și vor parcurge bulevardele din centrul și nordul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia);
 • Înscrierile online sunt deschise până vineri, 6 mai – pentru cursele de sâmbătă și până sâmbătă, 7 mai – pentru cursele de duminică;
 • Înscrieri vor fi disponibile și în cadrul SportExpo, în limita locurilor disponibile, în Piața Constituției, începând de joi, 5 mai;
 • Kiturile de concurs pot fi ridicate în cadrul SportExpo, în Piața Constituției, începând de joi, 5 mai, ora 12.00;
 • Semimaratonul București OMV Petrom va găzdui, din nou, Campionatul National de Semimaraton, aflat in organizarea Federației Române de Atletism;
 • Cursa de semimaraton este criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de Semimaraton (noiembrie, Yangzhou, China);
 • Aproape 20 de cauze sociale sunt susținute de Semimaratonul București și de alergători;
 • Aproape 600 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în zilele de eveniment;
 • Pe traseu vor fi 8 puncte de entertainment și 4 puncte de hidratare.

„Semimaratonul București OMV Petrom este o sărbătoare a Bucureștiului. Avem 10.000 de participanți, alte câteva mii de susținători, sute de voluntari, câteva zeci de puncte de animație și hidratare pe traseu. Am scăpat de limitările COVID, iar asta vine la pachet cu mai mulți participanți la curse, mai mulți susținători pe traseu și, pentru prima data după trei ani, cu Cursele copiilor, pentru care ne bucurăm foarte mult, mai ales că au fost atât de dorite, încât am suplimentat locurile.” spune Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB.

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și este membru cu drepturi depline al AIMS (Asociaţia Internațională a Maratoanelor și Evenimentelor de Alergare Stradală) și, începând cu anul 2019, deține certificarea World Athletics Label Road Race a Federației Internaționale de Atletism. Această certificare are o dublă semnificație:

– standardele de organizare a curselor sunt similare unui campionat mondial;

– rezultatele obținute în cursele din cadrul evenimentului sunt recunoscute automat de Federația Internațională, adaugate în palmaresul sportivilor participanți și pot fi baza de calificare a acestora la competițiile majore europene și mondiale.

La finalul anului 2019 (primul an de certificare World Athletics și ultimul an „normal”, înainte de pandemie), evenimentul a ocupat locul 21 în clasamentul mondial al competițiilor de semimaraton.

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției, iar hărțile sunt disponibile pe site-ul www.bucuresti21km.ro, dar și în aplicația RunRomania (disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, pe www.runromania.com).

Participanții la Semimaratonul București OMV Petrom vor primi și anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de OMV Petrom tuturor alergătorilor, indiferent că sunt copii sau adulți. Albumele vor putea fi descărcate de pe site-ul evenimentului.

Sponsori ai Semimaratonului București: OMV Petrom – Sponsor Oficial, Under Armour – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Autonom – Sponsor Cursa 10 km, ZuzuFit -Sponsor Cursa Ștafetă, Bioderma Photoderm – Sponsor Cursa Copiilor, GoldNutrition – Energizantul Oficial, Meda, World Class, Izvorul Minunilor – Apa Oficială.

Parteneri media: Radio ZU – Official Radio Station, Prima Sport – Official Broadcaster, TVR – Official Media Partner, Gazeta Sporturilor, hotnews.ro, g4media.ro, Cartoon Network.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Federația Română de Atletism, Pro Motion.it.

ONG-uri partenere: Autism Voice, Asociația ALIA, Ajungem Mari, Alianța România Fără Orfani, Hope and Homes for Children România, Hospice Casa Speranței, HELP Autism, Magicamp România, N-AVEM SÂNGE, Pădurea Copiilor, Salvați Copiii România, Teach for Romania,  United Way.

 

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. FB / Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; RunInBucharest; VoluntarInSport.

 

#RunInBucharest  #AimFar #SemimaratonBucuresti

 

Contact:

Roxana Fer, PR Manager

tel. 0748.100.681

roxana@runinbucharest.com