Pe 2 octombrie a avut loc cea de-a patra ediție Sun Challenge Văcărești, eveniment de alergare prin Parcul Natural Văcărești, organizat de Sun Plaza. La competiție au participat 350 de alergători și s-au strâns aproape 6.000 euro din contribuțiile de participare. La suma aceasta, CBRE – compania ce administrează Sun Plazaadaugă încă 2.000 euro.

Suma strânsă va fi folosită la realizarea unui traseu de alergare permanent de 10 km în Parcul Natural Văcărești și la construirea la nivelul solului a unui foișor de observare a faunei. Traseul va avea marcaje pentru numărul de kilometri și direcțiile de alergare, unde alergătorii se vor putea bucura și de un punct de observare îndeaproape a ecosistemului parcului. Va fi construit din materiale sustenabile, care nu dăunează mediului și prietenoase cu animalele care trăiesc în parc: vidre, țestoase de apă și aproximativ 170 de specii de păsări. Traseul va fi permanent și disponibil pentru toți bucureștenii pasionați de mișcare în aer liber.

 

3 curse de alergare

Participanții la Sun Challenge au ales una dintre cele trei distanțe de alergare: 5 km, 10 km și 20 de km,  curse care s-au desfășurat atât prin interiorul Parcului Natural Vacărești, pe poteci de trail, cât și pe digul parcului. Au fost premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2 și 3 General Open, masculin și feminin. Valoarea totala a premiilor acordate în cadrul competiției s-a ridicat la aproape 57.000 RON. De asemenea, participanții s-au putut înscrie la o tombolă cu peste 40 de premii în valoare de aproape  12.000 RON.

 

Constantin Popovici, ambasador Sun Challenge

Unul dintre ambasadorii cursei a fost sportivul Constantin Popovici, campion european și medaliat cu aur și bronz la Cupele Mondiale la proba de sărituri în apă de la mare înălțime. La finalul cursei, mesajul lui Constantin a fost unul de încurajare la mișcare: „Eu fac sport de mic, este un stil de viață pentru mine de când mă știu. La 5 ani mergeam cu tata pe stadion să alergăm. Chiar dacă acum îmi focusez energia pe sportul pe care îl practic, alerg câte 5 km, poate și mai puțin. Pentru că nu contează cât alergi, cât contează să faci mișcare și vă încurajez pe toți să o faceți.”

Alături de Constantin Popovici, a fost ambasador și Lucian Mîndruță, jurnalist, om de televiziune și influencer, care deși nu a putut alerga, a venit la eveniment și a făcut poze alergătorilor. La cursa de anul acesta i-am avut alături din nou și pe Radu Restivan de la 321sport.ro și pe Răzvan Popescu de la Radio ZU.

„Bucureștenii aleargă probabil cel mai puțin dintre toți locuitorii capitalelor europene, dar ne dorim să schimbăm împreună asta prin evenimente care invită la sport, ideea de comunitate și grijă față de natură, așa cum este Sun Challenge. La cursă au venit mulți alergători pentru a patra oară, dar și mulți pentru prima dată, i-am văzut entuziasmați și sperăm să-i revedem an de an.  Sperăm ca traseul de 10 km care se va construi în Parcul Văcărești,  să ajute la formarea unei comunități de alergători iubitori ai acestui parc, care să se bucure de natură și de un stil de viață activ”, spune Irina Studineanu, Deputy Center Manager Sun Plaza.

 

Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu verde al capitalei. Aici au fost identificate deja peste 170 de specii de păsări, multe dintre ele fiind specii protejate. La ultima ediție Sun Challenge s-a alergat pentru  crearea  programelor de conservare a vidrelor din parc.

 

Parteneri: Administrația Parcul Natural Văcărești împreună cu Sectorul 4 al Municipiului București, Asociația Parcul Natural Văcărești, Bebe Tei, CBRE, Cora, Cupio, Decimas, Gloria Jean’s, Gold Nutrition, Leroy Merlin, Numis Med, OptiBlu, PepsiCo, Editura Publica, Sabon, Worldclass, Centrul medical Superfit, Asociația Alergăm de plăcere, Asociația de Podiatrie.

Parteneri media: Digi FM, 321sport, pressone.ro, alerg.ro.

***

Despre Sun Plaza

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În anul 2018, Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food court-ul și reamenajată o parte din terasa exterioară. Centrul  comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

 

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume. Compania are peste 90.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. În România, CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de design and build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informații, vă rugam accesați www.cbre.ro.