Noul CGM revoluționar elimină nevoia de înțepături dureroase ale degetelor* și oferă persoanelor cu diabet zaharat un mod mai inteligent, eficient și mai ușor de utilizat pentru gestionarea diabetului.

Noul sistem CGM inteligent, disponibil de astăzi în România, se numește Dexcom ONE și utilizează un mic senzor și un transmițător pentru a măsura și a trimite valorile glucozei în mod continuu și în timp real, către un smartphone compatibil* sau un receiver opțional, prin intermediul aplicației dedicate Dexcom ONE, eliminând astfel nevoia de înțepături dureroase pentru testarea periodică a valorii glucozei. Utilizatorii primesc, de asemenea, alerte pe smartphone sau receiver atunci când nivelul glucozei crește sau scade prea mult sau prea rapid.

 

Dispozitivul inovator trimite toate informațiile într-o singură aplicație, care afișează săgeți de tendință pentru a indica viteza și direcția în care se îndreaptă nivelurile glucozei, ușurând deciziile de tratament și ajutând persoanele cu diabet să evite evenimentele potențial periculoase precum hipo sau hiperglicemii.

“Timp de mulți ani, testarea glicemiei a fost o componentă esentială a autogestionării diabetului. Cu toate acestea, auto-monitorizarea, care poate însemna uneori testarea glicemiei din deget de până la zece sau mai multe ori pe zi, poate fi consumatoare de timp, dureroasă și dificil de realizat într-o zi plină.

Cu ajutorul sistemului CGM Dexcom ONE, persoanele cu diabet au de acum libertatea de a trăi  fără înțepături dureroase ale degetelor* și se pot baza pe informatiile sistemului CGM Dexcom ONE pentru a lua decizii de tratament, permițând o auto-gestionare mai personalizată și eficientă.” declară Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Președinta Societății Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice.

Sistemul CGM Dexcom ONE poate fi folosit de toate persoanele începând de la vârsta de 2 ani,  având o durată de utilizare de 10 zile în mod continuu, oferind flexibilitate a 3 locuri în care se poate purta. Profilul său redus, îl face aproape invizibil sub îmbrăcăminte și este rezistent la apă.

 

Sistemul CGM Dexcom ONE are o acuratețe excepțională, nemaifiind nevoie de nicio calibrare pentru a lua o decizie de tratament. Această calitate unică a sistemului CGM Dexcom ONE simplifică cu adevarat viața oricărei persoane care suferă de diabet.

 

“Am diabet de 20 de ani si in ultimii 4-5 ani senzorii CGM au devenit indispensabili in tratamentul meu. Ma bucur mult pentru lansarea Dexcom ONE pentru ca este un ajutor real in viata noastra, a diabeticilor.” a declarat Dragoș Bucur.

 

Colaborarea cu Dexcom, Inc. și lansarea noului sistem CGM Dexcom ONE sunt o onoare și o responsabilitate enormă pentru compania noastră, dar, mai mult decât orice, sunt un mare câștig pentru persoanele cu diabet din România.  În climatul actual, în care tehnologiile moderne joacă un rol din ce în ce mai important în managementul diabetului,  contribuim în mod continuu la accelerarea soluțiilor oferite. Ne bucurăm ca, în urma parteneriatului cu Dexcom, să punem la dispoziția persoanelor cu diabet din România noul CGM Dexcom ONE, un dispozitiv unic și accesibil  ce ne va duce cu un pas mai aproape de un control optim al diabetului.  Acest parteneriat înseamnă, de asemenea, și un plus de responsabilitate față de comunitatea persoanelor cu diabet din România, pentru care lucrăm zi de zi, pentru a  facilita accesul la cele mai revolutionare tehnologii și la cele mai inovative dispozitive. Următorii pași se vor îndrepta, cu siguranță,  spre profesioniștii din domeniul medical, pentru a extinde disponibilitatea și a facilita accesul pe scară largă a noului sistem CGM Dexcom ONEdeclară Radu Putere, Fondator & CEO Deyan Kraft Medical, compania ce deține brand-ul CGM Diabet România, distribuitorul oficial Dexcom în România.

 

Persoanele cu diabet cât si cei care își doresc un control mai bun al nivelurilor glicemiei, precum și cei care doar își doresc să monitorizeze felul în care reacționează organismul lor la anumite grupe de alimente pot comanda CGM Dexcom ONE în Romania prin intermediul site-ului web cgmdiabet.ro. Dexcom oferă, de asemenea, un kit de început și oferte de abonamente pentru persoanele care doresc să încerce sau să înceapă utilizarea Dexcom ONE în mod continuu.

 

 

 

Despre diabet

Rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății și ale Federației Internaționale de Diabet arată o creștere semnificativă a numărului total de persoane care trăiesc cu diabet la nivel mondial în ultimul deceniu.

Diabetul reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului XXI și afectează peste 537 de milioane de persoane la nivel mondial. Se estimează că numărul total de persoane care trăiesc cu diabet zaharat va crește la 643 milioane până în 2030 și la 783 milioane până în 2045 .

În România sunt 1.100.000 de pacienți cu diabet, dintre care peste 300.000 utilizează insulina în tratamentul zilnic, conform datelor înregistrare de către Ministerul Sănătății.

 

Despre Dexcom, Inc.

Din 1999, Dexcom, Inc. le permite oamenilor să preia controlul diabetului prin intermediul sistemelor inovatoare de monitorizare continuă a glucozei (CGM). Cu sediul central în San Diego, California, și cu operațiuni în întreaga Europă, Dexcom s-a impus ca lider în tehnologia de îngrijire a diabetului. Ascultând nevoile utilizatorilor si profesionistilor din domeniul sanatatii, Dexcom simplifică și îmbunătățește managementul diabetului în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Dexcom, vizitați www.dexcom.com.

Dexcom este disponibil în Romania prin partenerul oficial Deyan Kraft Medical, compania ce deține                 brand-ul CGM Diabet România

Despre Deyan Kraft Medical

Deyan Kraft Medical este lider în tehnologii inovatoare și sisteme pentru terapia de management al diabetului în România. În fiecare moment, echipa Deyan Kraft Medical este mobilizată în jurul unui singur obiectiv: îmbunătățirea calității vieții pentru comunitatea persoanelor cu diabet, prin combinarea tehnologiei de ultimă generație, a produselor inovative, proiectate să ajute utilizatorii să-și gestioneze mai ușor diabetul, să-și îmbunătățească calitatea vieții și să aibă acces la tratamentele de care au nevoie.

 

*Lista de dispozitive compatibile este aici: www.dexcom.com/compatibility.