Întâlnirea cu prietenii și familia, sărbătoarea, mesele și distracția împreună. Ești unul dintre cei peste 80% care spun că acestea sunt cele mai importante lucruri de Paște?

 

IDEI DE BRICOLAJ / DECORAȚIUNI PENTRU MASĂ

Dacă plănuiești o petrecere de Paște, ar trebui să te gândești și la decorul perfect, și la meniu. Cele mai importante elemente de decor sunt accesoriile, precum ouăle și, bineînțeles, florile. Din acest articol poți afla de ce mușcatele regale sunt o alternativă fantastică la florile tipice de Paște. Vom prezenta, de asemenea, câteva idei frumoase de decorațiuni cu flori pentru sărbătorirea perfectă a Paștelui.

 

Avantajele mușcatelor regale față de celelalte flori timpurii

 

Când vine vorba de flori și de Paște, probabil că te gândești automat la florile clasice de primăvară, cum ar fi narcisele, zambilele și lalelele. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece aceste flori pot fi găsite peste tot de Paște. Cu toate acestea, mușcatele regale pot fi folosite în aranjamente florale mai originale și mai colorate.

 

Mușcata regală este cunoscută și sub numele de mușcată englezească. În primul rând este o plantă de interior și înflorește încă din martie. Aceasta o face alegerea ideală pentru decorațiuni florale de primăvară, deoarece înflorește mult mai devreme decât clasicele mușcate de balcon. Dar nu numai atât – florile mari ale mușcatei regale sunt uimitor de frumoase prin culorile lor intense.

 

Descoperă aici ideile noastre de decorațiuni pentru Paște cu mușcate și ouă de Paște.

Să începem:

 

  1. Decorațiune cu macrame, ouă și flori de mușcată

Această decorațiune cu mușcate, mini cuiburi, ouă de prepeliță și de găină va impresiona garantat. Suporturile delicate din macrame susțin ouă foarte mari care servesc drept vaze pentru florile de mușcate.

 

Sunt două metode pentru a face aceste suporturi din ouă.

 

Fie scoți cu grijă vârfurile ouălor crude, lași conținutul să se scurgă și apoi clătești ouăle, fie fierbi mai întâi ouăle, îndepărtezi vârful și le scoți cu lingura conținutul.

 

  1. Cuib de Paște cu mușcate

Ce părere ai despre acest cuib înflorit de Paște? Credem că este neapărat să ai unul pentru masa de mic dejun sau măsuța de cafea!

 

Vrei să-ți faci unul singur/ă? Ia un coș de răchită, plantează în el niște mușcate și decorează totul cu o coroană făcută din crenguțe și pene mici. Tot ce lipsește sunt ouăle de Paște.

 

  1. Buchet de mușcate ca decor pentru masă

Un mini buchet de mușcate pentru a-ți întâmpina oaspeții cu siguranță va fi apreciat! Deși, strict vorbind, ansamblul arată mai degrabă ca o singură tulpină decât un buchet, forma florii o face să arate exact ca un buchet în miniatură.

 

Poți lega tulpinile de mușcată de șervețele cu o panglică decorativă și le poți așeza pe farfurii. Dacă vrei să rămână proaspete mai mult timp, pune-le în eprubete pentru flori umplute cu apă.

 

  1. Muşcate într-un ou ca etichetă cu nume

Cu etichetele florale ca aceasta, cu siguranță vei impresiona oaspeții! Și este atât de rapid de făcut!

 

Tot ce trebuie să faci este să cureți interiorul câtorva ouă, să scrii numele invitaților și să introduci tulpini de mușcate prin ele. Dacă dorești, poți lega o fundă în jurul lor.

 

Pentru a te asigura că mușcatele nu devin moi înainte de sosirea oaspeților, pune tulpinile în eprubete de flori cu apă.

 

  1. Decorațiuni pentru masă cu flori de mușcate și ouă de prepeliță

Flori de mușcată, frunze de mușcată și ouă de prepeliță cu modele frumoase – decorațiunile perfecte pentru masa festivă de Paște!

 

Depinde de tine să decizi cât timp vrei ca decorul să rămână frumos. Dacă pui tulpinile de mușcate în eprubete pentru flori cu apă, acestea vor rămâne proaspete mai mult timp, dar că nu vor arăta la fel de simple. De ce să nu încerci și să vezi ce îți place?

 

Sfaturi de îngrijire pentru mușcatele regale

  • Unde să le ții: Într-un spațiu luminos și cald (aproximativ 20 de grade), unde nu bate direct soarele strălucitor de amiază. Vara poți ține mușcatele afară. Protejează-le de ploaie și vânturi puternice.
  • Fertilizare: De preferat săptămânal, cu îngrășământ pentru mușcate sau plante cu flori.
  • Udă regulat și moderat: Evită să le îneci cu apă sau să le lași să se usuce prea tare.
  • Îngrijire: Îndepărtează în mod regulat florile și frunzele ofilite.

 

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o inițiativă de marketing a crescătorilor europeni de mușcate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One și Syngenta Flowers. Inițiativa a fost fondată în 2016 cu scopul de a promova și asigura vânzările de mușcate pe termen lung. Campania este acum activă în 22 de țări. În Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România și Slovacia activitățile sunt extinse și susținute prin finanțare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.

 

Contact

Laura Ivăncioiu

Deci Se Poate

Str. Romulus 32A

Telefon: +40 724 232 242

E-mail: laura@decisepoate.ro

Website: https://pelargonium-for-europe.com/ro/