Sun Challenge – singura cursă de alergare din Parcul Văcărești – a adunat 9.200 de euro din taxele de participare ale celor 350 de alergători amatori. Pe 1 octombrie 2023,  participanții la cursă au alergat pe trasee de 5, 10 sau 20 de km prin Parcul Văcărești, la cea de-a cincea ediție a Sun Challenge.

Au fost premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2 și 3 General Open, masculin și feminin. Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul competiției s-a ridicat la peste 50.000 lei. De asemenea, participanții s-au putut înscrie la o tombolă cu 55 de premii în valoare de peste 10.000 lei.

Sun Challenge Văcărești este mai mult decât un eveniment recurent de alergare, este un angajament de a susține şi proteja natura şi viețuitoarele din inima Bucureştiului.

Fondurile strânse din taxele de înregistrare de la alergători vor fi folosite pentru a construi  adăposturi plutitoare pentru speciile de păsări și țestoasele din parc. Suma totală a fost suplimentată cu 2.000 de euro de CBRE – compania ce administrează Sun Plaza.

Sun Plaza, în colaborare cu partenerii săi, își menține angajamentul de a proteja Parcul Văcărești. În anii precedenți, Sun Challenge a făcut progrese semnificative privind  conservarea parcului, de la crearea unei maternități pentru țestoase până la inițierea unui program de conservare a vidrelor. Din taxele de participare de anul trecut a fost marcat permanent un traseu de alergare de 10 km în Parcul Văcărești.

Anul acesta Sun Challenge a primit sprijinul ambasadorilor Lucian Mîndruţă – jurnalist și Cătălin Chirilă – campion mondial și european la canoe, care au împărtăşit misiunea evenimentului de a îmbina sportul cu responsabilitatea pentru mediu.

Editia 2023 a Sun Challenge a fost susținută de o de serie de parteneri, printre care Administrația Parcul Natural Văcărești, Asociația Parcul Natural Văcărești, Bebe Tei, CBRE, Cora, Cupio, Decimas, Dr.Max, Gatorade, Gerovital, Gold Nutrition, Flormar, Jacobs, Leroy Merlin, OptiBlu, Sabon,  Sesderma, Stretto, Unicorn Naturals, Worldclass, Yves Rocher, Asociația Alergăm de plăcere.

Evenimentul a fost mediatizat  de DIGI FM, Hotnews.ro și Life.ro, ale căror contribuții au contribuit la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța conservării mediului.

 

***

Despre Sun Plaza

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje din care două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În 2018 Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, adăugând o aripă nouă și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food courtul și reamenajată o parte din terasa exterioară.

Centrul  comercial este deținut de către CPI Property Group și administrat de către CBRE România.

Despre CPIPG

CPI Property Group este unul dintre cei mai mari proprietari de real estate din Europa. Cu un portofoliu de proprietăţi a cărui valoare depăşeşte 23 miliarde de euro, CPIPG deține proprietăţi premium de birouri în principalele capitale din Europa Centrală și de Est: Praga, Berlin, Viena, Bucureşti și Budapesta. Grupul deține, de asemenea, proprietăți de retail în Europa Centrală și de Est, precum și hoteluri, unități rezidențiale şi terenuri.