În fiecare an, în Europa sunt produse aproximativ 100 de milioane de crăciunițe, iar Uniunea Europeană vrea să ajute fermierii și comercianții să își dezvolte și mai mult afacerile. „Stars for Europe” / „Crăciunițe pentru Europa” este o campanie de marketing la nivel european care are ca scop să promoveze crăciunițele în rândul consumatorilor și să ofere producătorilor și comercianților instrumente de marketing menite să ajute la creșterea vânzărilor.

Întrucât nu toți comercianții au timpul sau resursele necesare pentru a crea campanii de marketing și vânzări, Stars for Europe vine cu o bibliotecă de materiale care pot fi ușor utilizate, adaptate și descărcate pentru a stimula interesul consumatorilor în sezonul festiv din 2023. Pepinierele și florăriile pot folosi gratuit toate materialele de care au nevoie:

1) Galerie foto – fotografii profesionale care arată crăciunițe în diferite spații/aranjamente, de la decoruri pentru mese bogate în nuanțe de roșu și auriu, la aranjamente de cameră în nuanțe contrastante de crem și roz.

2) Articole – de la sfaturi de îngrijire până la idei creative, textele de presă pot fi găsite la https://starsforeurope.com/ro/. Tematicile din acest an includ sfaturi tip „Cum să” pentru crearea de decorațiuni specifice sezonului de sărbători, aranjamente de masă cu crăciunițe etc. 

3) Videoclipuri și grafică pentru social media – magicienii rețelelor de socializare de la Stars for Europe au creat conținut video despre sfaturi esențiale privind îngrijirea crăciunițelor și ghiduri despre cum să le utilizați în decorațiuni. Aceste video-uri pot fi preluate de toti producătorii și comerciații români, gratuit, fără să fie nevoie de drepturi de autor.

4) Rețele de socializare – de la Facebook și Instagram până la Pinterest și YouTube, Stars for Europe a creat pagini cu conținut valoros care oferă o valoare tangibilă reală pentru comercianți și florării. De la informații pe înțelesul tuturor, la articolele specializate despre crăciunițe, o abordare detaliată pe oricare dintre canalele sociale SfE va oferi rapid conținut util și inspirațional, conținut care poate fi adaptat sau distribuit rapid prin canalele proprii ale comercianților pentru a crea un profil activ și captivant. Aflați mai multe urmărind:

https://www.instagram.com/infloare/?hl=en

https://www.facebook.com/infloare/

https://www.pinterest.de/TheChristmasStar/ https://www.youtube.com/@MyPoinsettia

Pe lângă toate acestea, SfE oferă, de asemenea, o multitudine de materiale de marketing (flyere, bannere, afișe) pentru punctele de vânzări. Potrivite pentru utilizare atât în interior, cât și în exterior, aceste resurse pot fi utilizate la intrarea în magazin, lângă casa de marcat sau lângă standurile cu crăciunițe. 

„Crăciunițele și-au pierdut de mult aerul învechit, iar acum există o nouă generație de cumpărători entuziaști.” spune Caroline Marshall-Foster, CEO al revistei Florist și Good Florist Guide, din Marea Britanie.

Stars for Europe

Stars for Europe (SfE) este inițiativa de marketing a crescătorilor europeni de crăciunițe Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants și Syngenta Flowers. Inițiativa a fost înființată în anul 2000 cu scopul de a promova și de a asigura vânzările pe termen lung de crăciunițe în Europa. Activitățile SfE există în prezent în 22 de țări europene. În perioada 2021-2024, activitățile de marketing vor fi susținute de UE în cadrul campaniei „Stars unite Europe” în șapte țări: Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Polonia, Suedia și Spania.

Publicarea este gratuită cu condiția să fie inclus credit foto „Stars for Europe”.