In perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2007 va avea loc cea de-a treia editie a Targului de carte pentru copii, Minilibri – Spectacolul cartii pentru copii.

Manifestarea a fost initiata si este organizata de Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, fiind gazduita de Teatrul Ion Creanga care este si coorganizator.  

In acest an, numarul expozantilor a ajuns la 11  (comparativ cu 9 la editia precedenta), reprezentind cateva dintre cele mai importante edituri romanesti  – Teora, Corint, Aramis, Flamingo GD, Nemira, Humanitas Fiction, PRO Editura si Tipografie, Educational Center, Librariile Carturesti, Editura Didactica si Pedagogica, Compania Nationala Posta Romana.
Accesul publicului se face incepind cu ora 12,00 pana la 18.00 in toate cele patru zile ale targului. Intrarea vizitatorilor este gratuita.
Programul targului cuprinde evenimente organizate in cele doua locatii ale Teatrului Ion Creanga.

In Piata Amzei va fi o serie intreaga de evenimentele.
–    Prezentari ale aparitiilor editoriale din acest an, ale editurilor expozante
–    Vedete–parinti vor citi povesti copiilor prezenti in targ. Printre acestea sunt Teo Trandafir, Dana Razboiu, Razvan Simion, Mihai Margineanu, Daniela Nane, Raluca Moianu, Alice Nastase, Ioan T. Morar, Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu
–    Clubul micului ilustrator – Tide unde copii sunt asteptati de Alba ca Zapada si cei 7 pitici sa deseneze si sa dedice un gand pentru mama lor.
–    Face painting
–    Tombola cu premii din ora in ora ofera vizitatorilor ocazia de a castiga premii puse la dispozitie de partenerii nostril – Tide, Fulga, Tedi, Nesquik, FasTracKids.
–    In fiecare zi, mascota Spencer va imbie sa descoperiti ce inseamna FasTracKids!
–    Si Tedi a pregatit o tolba cu surprize!
–    Vacuta Fulga e pregatita si ea sa va intampine cu daruri!
–    Mascota Quicky va propune concursuri de ghicitori la care primiti premii batoane Nesquik.

La Sala Studio se va desfasura o intalnire cu prietenii teatrului referitoare la educatia timpurie si proiectul European Small Size. Tot la Sala Studio pe 29 si 30 noiembrie intre orele 18,00-20,00 se va desfasura cursul pentru parinti “Totul este joc de la nastere la 6 ani”, curs sustinut de dna psiholog Carmen Anghelescu, specialist al Centrului Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala.

In 2007, minilibri doreste sa aduca un dram de bucurie si in ochii copiilor internati la Institutul Oncologic Fundeni. De aceea, cateva vedete vor merge la ei sa le citeasca povesti si sa le duca daruri.

“Incercam prin Minilibri sa aducem in mod firesc copiii aproape de carti. In sistemul Step By Step, educatia se face prin joc si educatia incepe la nastere. Minilibri tocmai asta vrea sa fie: un cadru placut, in care copiii vin cu drag: se joaca, gasesc carti frumoase si carti utile, le iau acasa si se bucura de ele.” spune Carmen Lica, director executiv Centrul Step By Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala.
Partenerii principali ai acestui eveniment sunt: ProCreditBank, Tide, Tedi, Fulga. Desfasurarea acestui eveniment este posibila si datorita partenerior nostri: Institutia Prefectului Bucuresti, SNSPA, FasTracKids, Gradinitele Bambi, Mobitex, Asociatia Casa Deschisa. Parteneri in derularea campaniei de promovare sunt:  Radio Romania Actualitati, Minimax, Itsy Bitsy, revista Tango, Cotidianul, Radio Romania Cultural, 24 FUN, Baby, Rahan, Ioana Copiilor, port.ro, Carticica Draga mea pentru copii, Mami, 121.ro, scoalaparintilor.ro, gradinite.com, Jurnalul National.

 

27 noiembrie 2007