Agentia Nationala a Medicamentului a autorizat utilizarea Clexane® si în cea mai severa forma de infarct miocardic acut.
 

Boala coronariană este cea mai comună formă de boală cardiovasculară şi reprezintă o problemă serioasă de sănătate publică în întreaga lume. Ea determină aproximativ 17 milioane de decese în fiecare an, altfel spus 1 din 3 oameni mor prin boală coronariană.

Agenţia Naţională a Medicamentului a autorizat utilizarea Clexane® (cu substanţă activă enoxaparină sodică) şi în cea mai severă formă de infarct miocardic acut, oferind medicilor o medicaţie mai eficientă în prevenţia formarii unor noi cheaguri de sânge în arterele coronare. Aceasta a fost dovedită într-un program larg de studii clinice la peste 50.000 de pacienţi din tot spectrul sindroamelor coronariene acute.

Studiul ExTRACT-TIMI 25 (Enoxaparin and Thrombosis Reperfusion for Acute Myocardial Infarction Treatment – Thrombolysis in Myocardial Infarction), ultimul din acest program de studii,  a inclus peste 20.000 de pacienţi cu infarct miocardic acut din 48 de ţări (inclusiv din România).

Conform constatărilor din studiul ExTRACT-TIMI 25, utilizarea enoxaparinei în această strategie a redus semnificativ riscul de repetare a infarctului miocardic şi al decesului.

Studiul are o importanţă crucială pentru tratamentul majorităţii pacienţilor care au suferit un infarct de miocard. “Deşi dezobstrucţia unei artere coronare blocate cu un cateter cu balon sau prin intervenţie coronariană percutanată   s-a dovedit a fi un tratament eficient al infarctului de miocard la pacienţii care se prezintă în centre specializate, marea majoritate a pacienţilor de pretutindeni primesc medicaţie fibrinolitică pentru tratarea infarctului de miocard” a declarat Dr. Elliott Antman, Director Medical al Departamentului de Cardiologie Samuel A. Levine al Brigham and Women's Hospital, Profesor în Medicinã, Facultatea de Medicinã Harvard, autorul coordonator al studiului ExTRACT-TIMI 25.

"Pe baza rezultatelor studiului ExTRACT-TIMI 25, credem că enoxaparina este acum regimul preferat de anticoagulare recomandat la pacienţii cu infarct care primesc medicaţie fibrinolitică” a afirmat Dr. Eugene Braunwald, M.A.C.C., Preşedinte al Grupului Studiului TIMI, Spitalul Brigham and Women şi distins Profesor în Medicină, Facultatea de Medicină Harvard

Cu mai mult de 1,5 miliarde de doze administrate pretutindeni în lume la peste 190 milioane de pacienţi şi cu o experienţă de peste 20 de ani, Clexane® este cel mai frecvent prescris şi cel mai studiat dintre anticoagulantele injectabile.

 

25 martie 2008