Sinaia, 16 mai 2009

Schering-Plough Romania anunta lansarea BRIDION® (sugammadex) injectabil cu ocazia Congresului National de Anestezie desfasurat la Sinaia, Romania.
BRIDION a fost deja lansat in mai multe tari europene la finalul anului 2008 si inceputul lui 2009.


“BRIDION reprezinta primul progres farmaceutic major din domeniul anesteziologiei in ultimii douazeci de ani si este o realizare importanta a companiei Schering-Plough”, afirma Koen Kruytbosch, General Manager Schering-Plough Romania. “BRIDION poate oferi anestezistilor un control mai bun in ceea ce priveste managementul relaxarii musculare, care poate duce la conditii chirurgicale ameliorate pentru milioanele de proceduri in care sunt utilizate aceste medicamente. BRIDION are potentialul de a transforma practica anestezica si este un exemplu important in ceea ce priveste inovatia si capacitatea de lider ale companiei noastre in acest domeniu.”

Schering-Plough a achizitionat BRIDION (sugammadex) prin asocierea sa cu Organon BioSciences in noiembrie 2007. BRIDION a fost descoperit de cercetatorii din filiala companiei din Newhouse, Scotia, iar comercializarea sa a fost aprobata de catre Comisia Europeana la 29 iulie 2008. Este primul si singurul agent de fixare selectiva a relaxantului neuromusclar (AFSR) si reprezinta primul progres farmaceutic major din domeniul anesteziei din ultimii douazeci de ani. BRIDION este indicat pentru antagonizarea de rutina a efectului miorelaxantelor utilizate in mod uzual precum rocuronium sau vecuronium; pentru anularea imediata a efectului rocuroniumului la adulti si pentru contracararea de rutina a efectului rocuroniumului la copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 2 si 17 ani). Agentii rocuronium si vecuronium se administreaza ca parte a anesteziei generale pentru relaxarea musculaturii pacientului in timpul interventiei chirurgicale.
BRIDION are un mecanism de actiune complet nou, si anume incapsularea moleculei de miorelaxant si inactivarea acesteia. Produsul a fost conceput special pentru anularea, in decurs de cateva minute, atat a relaxarii musculare moderate, cat si a celei profunde, induse de rocuronium si vecuronium in timpul anesteziei generale. Ca urmare, BRIDION poate oferi anestezistilor un control mai bun pentru managementul relaxarii neuromusculare profunde pe parcursul si la finalul interventiei chirurgicale. Acest lucru poate imbunatati conditiile chirurgicale pentru milioanele de interventii in cadrul carora se utilizeaza aceste medicamente.

Un miorelaxant are mai multe roluri esentiale in timpul anesteziei. Anestezistii utilizeaza miorelaxarea pentru ameliorarea conditiilor chirurgicale si pentru facilitarea intubarii si a ventilatiei mecanice. Medicamentele de contracarare inverseaza efectele miorelaxantelor, permitand pacientilor sa isi recapete mai rapid functia musculara normala si sa respire singuri. Medicamentele actuale de contracarare au efecte lente si se asociaza cu anumite reactii adverse nedorite, inclusiv tulburari ale ritmului cardiac, reactii adverse gastro-intestinale si pulmonare.

Informatii importante referitoare la siguranta BRIDION
BRIDION (sugammadex) trebuie administrat doar sub supravegherea unui medic anestezist. Este recomandata o tehnica adecvata de monitorizare neuromusculara pentru monitorizarea recuperarii blocadei neuromusculare. Utilizarea sugammadex la pacientii cu insuficienta renala severa nu este recomandata.
    
In cadrul studiilor clinice, reactiile adverse cel mai frecvent raportate au fost reprezentate de gustul metalic sau amar. De asemenea, au fost raportate frecvent complicatii anestezice, indicand recuperarea functiei neuromusculare, inclusiv miscarea unui membru ori a corpului sau tuse in timpul procedurilor anestezice sau in timpul interventiei chirurgicale, grimase sau aspirarea sondei endotraheale. La cateva persoane au fost raportate reactii pseudo-alergice (de exemplu bufeuri, eruptie eritematoasa) dupa administrarea de sugammadex.

Pentru Informatiile pentru Prescriere completa, va rugam sa consultati Website-ul  www.emea.europa.com sau www.bridion.com

Despre Schering-Plough
Schering-Plough este o companie farmaceutica de nivel mondial, axata pe inovatii si pe cercetare stiintifica. Prin intermediul propriilor cercetari biofarmaceutice si a colaborarii cu diversi parteneri, Schering-Plough creaza tratamente care ajuta la salvarea vietilor si la imbunatatirea calitatii vietii in intreaga lume. Compania aplica platforma sa de cercetare-dezvoltare pentru produse pe baza de prescriptie si larg consum de uz uman, precum si pentru produse veterinare. Viziunea Schering-Plough este de a “Dobandi incredere, in fiecare zi” in randul medicilor, pacientilor, clientilor si altor parteneri deserviti de colegii sai din intreaga lume. Compania are sediul principal in Kenilworth, N.J., SUA iar website-ul sau este www.schering-plough.com.
Reprezentanta Schering-Plough din Romania este o unitate executiva a companiei multinationale Schering-Plough.