UNIQA MeteoAlert avertizează prin SMS fenomenele meteo extreme

UNIQA MeteoAlert avertizează prin SMS fenomenele meteo extreme

UNIQA Asigurări lansează UNIQA MeteoAlert – avertizare gratuita, precisă în timp şi spatiu, a fenomenelor meteo extreme.

Fenomenele meteo extreme devin din ce în ce mai frecvente şi efectele lor provoacă pagube foarte mari. Prin avertizarea MeteoAlert, UNIQA îşi anunţă clienţii prin SMS şi / sau e-mail cu două ore înainte de producerea acestor fenomene:
      Vijelie – vânt puternic de peste 100 km/ ora
      Furtună – cu ploi abundente şi grindină
      Ploaie torenţială – mai mult de 30/100  l/m2 în 6/36h
      Ninsoare abundentă  – mai mult de 10/25 cm în 6/24h
      Lapoviţă şi polei

UNIQA MeteoAlert este gratuit pentru cei care îşi reînnoiesc sau încheie o poliţă de asigurare la UNIQA Asigurări începând cu 1 decembrie 2009. Sunt necesare următoarele informaţii: numărul de telefon mobil şi / sau adresa de e-mail, codul poştal al adresei de domiciliu. Nu există consecinţe negative în cazul lipsei de reacţie în urma primirii avertizării de vreme nefavorabilă, iar acoperirea oferită de asigurare rămâne activă.
 
“Avertizările sunt realizate special pentru fiecare client UNIQA, în funcţie de domiciliul lui, pe baza codului poştal. De exemplu, dacă Dl. Popescu, asigurat UNIQA, locuieşte în oraşul Avrig, judetul Sibiu, el va primi avertismente exacte şi localizate, pentru oraşul său, cu cel puţin două ore înainte de producerea fenomenelor” spune Alfred Vlcek, Vicepreşedinte UNIQA Asigurări.

Persoanele avertizate pot reacţiona şi pot lua măsuri de precauţie pentru a evita şi a preveni eventualele pagube, pot evita părăsirea domiciliului în cazul unor fenomene nefavorabile, pot evita călătoriile cu maşina sau pot alege rute ocolitoare, pot lua măsuri de protecţie a locuinţei, se pot adresa unui vecin pentru ajutor sau îşi pot pune maşina la adapost.

Un buletin meteo din presă oferă informaţii la scară largă, avertismente generale, informaţii nelocalizate. UNIQA MeteoAlert ajunge direct la client, prin SMS şi / sau e-mail, oferind informaţii elaborate pentru locaţii exacte, personalizate pentru clienţi şi oferite în mod sistematic pentru fiecare fenomen nefavorabil.

UNIQA MeteoAlert poate fi disponibil şi pentru autorităţile locale. Astfel, dacă află în timp util de producerea unor fenomene meteo extreme, primăriile pot lua măsuri de precauţie, departamentul de pompieri se poate organiza mai bine, iar serviciile de deszăpezire şi transport călători îşi pot planifica mai bine activitatea.

UNIQA MeteoAlert este disponibil în România prin UBIMET, cel mai important furnizor de servicii meteorologice din Europa Centrală şi de Est.
365 de zile pe an, 24 de ore pe zi, 5 meteorologi UBIMET realizează cu ajutorul tehnologiei avansate Weather Radar prognoza meteo în exclusivitate pentru clienţii UNIQA Asigurări România. Prognoza meteo este realizată cu date evaluate în mod continuu de la mai mult de 14.000 statii meteo în Europa, inclusiv în România.
Mai multe informaţii despre UBIMET puteţi afla la www.ubimet.com.
 
Despre UNIQA
UNIQA Group Austria este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrală, care îmbină în mod conştient individualitatea sa austriacă cu statura sa europeană. În cei 10 ani de la formarea sa, UNIQA Group s-a poziţionat rapid pe piaţa locală, dar şi pe cea centrală şi est europeană. În ultimii ani, lista ţărilor în care activează a fost extinsă şi include în prezent Slovenia, România, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Italia, Elveţia, Germania, Liechtenstein, precum şi Albania, Macedonia, Kosovo şi Muntenegru.
UNIQA a înregistrat în prima jumatate a anului 2009 un volum de prime brute subscrise de 2,955 miliarde EURO. Tot în aceasta perioadă, UNIQA Group a avut un profit de 35 milioane EURO.
Având aproximativ 17.500 angajaţi, 7 milioane clienţi  şi aproape 15 milioane poliţe în 20 de pieţe regionale, UNIQA este printre cele mai dinamice grupuri din Europa Centrală.
UNIQA a fost desemnat “The most trusted brand” de către Readers Digest atât în Austria, cât şi în majoritatea ţărilor europene.
UNITA a fost fondată în anul 1990 în Timişoara şi a fost prima companie privată de asigurări din România. În 1991, UNITA şi-a început activitatea pe segmentul asigurărilor de viaţă, iar în anul 1996, UNITA şi-a început şi operaţiunile în domeniul asigurărilor generale. În anul 2008, UNIQA achizitionează 100% din acţiunile UNITA, compania redenumindu-se în UNIQA Asigurări.
Primele brute subscrise în prima jumatate a anului 2009 de către UNIQA Asigurări au totalizat 248,33 milioane RON. UNIQA Asigurări şi-a sporit profitul cu 260% în primul semestru 2009 faţă de primele 6 luni ale anului 2008. În prezent, capitalul social al companiei este de 320,26 milioane RON, după o creştere cu 121% a acestuia  – EUR 45 mil.-, la începutul acestui an.