Johnson & Johnson lansează INTELENCE  –
un nou medicament împotriva SIDA

Compania Johnson & Johnson, prin divizia sa medicală Janssen Cilag, lansează astăzi în România INTELENCE  – un nou medicament pentru tratamentul SIDA.

INTELENCE™ (etravirina) este un medicament care are rezultate în tratamentul infecţiei HIV la pacienţii adulţi care au încercat de-a lungul timpului mai multe variante de tratament la care virusul a devenit rezistent (aşa-numiţii pacienţi multi-experimentaţi).

INTELENCE este un tip de medicament numit inhibitor non-nucleozidic de revers-transcriptază (NNRTI). El blochează o enzimă (revers-transcriptaza) de care virusul (HIV) are nevoie pentru a se multiplica.
Când este folosit împreună cu alte medicamente, INTELENCE ajuta la:
– reduce cantitatea de virus din sânge (încărcătura virală) ;
– creşte numărul de celule albe numite CD4+ care ajută organismul în lupta împotriva infecţiilor.
Reducând încărcătura virală şi crescând numărul celulelor albe rezultă îmbunătăţirea sistemului imunitar şi deci scăderea riscului de deces sau infecţii.

Urmatoarele puncte ar trebui luate în considerare când se începe un tratament cu INTELENCE:

–  Istoricul tratamentului şi, atunci când este disponibilă, testarea rezistenţei
– Folosirea altor agenţi antiretrovirali cu INTELENCE este asociată cu o probabilitate crescută de răspuns la tratament.
– La pacienţii care au experimentat eşec virologic la regimele continând NNRTI să nu se folosească INTELENCE în combinaţie doar cu inhibitori N(t)RTI.
– Riscurile şi beneficiile INTELENCE nu au fost stabilite la pacienţi de pediatrie sau la pacienţi la început de program.

Informaţii de acreditare
INTELENCE a fost aprobat şi a primit autorizatie de comercializare în România în ……………….. . Din ……………….., INTELENCE este pe lista medicamentelor care se eliberează prin programul naţional HIV/SIDA şi poate fi prescris de medicii specialişti infecţionişti din întreaga ţară. Produsul a fost creat de Tibotec Pharmaceuticals Ltd. şi va fi comercializat de Johnson & Johnson prin divizia sa farmaceutică Janssen-Cilag.

Eficienţa
Aprobarea INTELENCE se bazează pe studiile DUET 1 şi 2, identice în design, dar conduse în diverse zone.

Participanţii la studiile DUET au fost aleşi la întâmplare să primească INTELENCE 200mg de două ori pe zi (599 de pacienţi) sau placebo (604 pacienţi), fiecare administrate în plus la un BR (CE E BR?). Pentru toţi pacienţii, administrarea de BR a conţinut darunavir/ritonavir, plus cel puţin două medicamente antiretrovirale.

Analiza desfăşurată pe 24 de săptămâni a arătat următoarele rezultate pentru INTELENCE plus BR, versus Placebo plus BR:

– În mod semnificativ, mai mulţi pacienţi cu INTELENCE au realizat încărcături virale nedetectabile (mai putin de 50 de copii/mL); 59,8 % vs. 40,2%. ( p<0.000 ) ce e asta?
– În mod semnificativ, o mai mare creştere în numărarea celulelor CD4+ de la linia de bază; creştere medie de 81 vs. 64 cells/mm(3)[p=0.0022] ce e asta?

În studiile DUET-1 si -2, cele mai comune reacţii adverse (> 10%) de orice intensitate care au apărut în număr mai mare decât în placebo au fost erupţiile cu prurit (16.9 % vs. 9.3 %) şi greaţă (13.9 % vs. 11.1 % ). Cele mai comune reacţii adverse care apar după tratament sunt diareea, greaţa, durerile abdominale, voma, oboseala, neuropatia periferică, durerile de cap, urticaria şi hipertensiunea.

INTELENCE nu tratează infecţia cu HIV sau SIDA şi nici nu previne transmiterea HIV către alţii.

Informaţii complete despre INTELENCE sunt disponibile la
www.INTELENCE-info.com