In aceasta toamna La Roche-Posay este alaturi de tineri printr-o campanie ce urmareste educarea acestora privind ingrijirea corecta a pielii, atunci cand se confrunta cu afectiunile specifice varstei.

Acneea – o problema de actualitate in randul tinerilor de azi
Tot mai raspandita la niveleuropean, acneea este o afectiune ce atinge anual peste 76% dintre adolescentii cu varste cuprinseintre 13 si 19 ani.Prezenta sub diverse forme, acneea juvenila (cea specifica la varsta adolescentei) apare ca urmare a activitatii hormonale intense intalnite la adolescentisi se manifesta sub forma de puncte negre si cosuri inflamate dureroase. Deoarece la acest tip de acne exista doua tipuri de imperfectiuni, dermatologii o numesc acnee mixta.
Tratamentul pentru acest tip de acnee este complex sinecesita in general, aplicare a doua produse diferite – unulpentru tratarea punctelor negre (leziuniretentionale) siunulpentru tratarea cosurilor (leziuniinflamatorii). De aceea exista risculca schema de tratament sa nu fie urmata cu strictete, mai ales in randul adolescentilor.
Acneea – o afectiune cu urmari psihologice
Pentru tineri, impactulpsihologic al imperfectiunilor aparute la nivelul feteieste important, deoarece acestea apar la o varsta in care ei isiconstruiescidentitatea.“Povara” poate fi cu atat mai grea, cu cat acneea poate duce la excluderea din anumite grupuri sociale. Cu toateacestea, la nivel European, numai 1 adolescent din 3 apeleaza la sfatulunui specialist – mediculdermatolog – pentru a putea trata eficient aceasta afectiune.
In aceasta toamna, La Roche-Posay vine cu un pachet special dedicat tinerilor – solutiacompleta de curatare si ingrijire a tenului cu tendinta acneica.
1.

Pentru igiena zilnica – Effaclar Gel-curata pielea in profunzime lasand un ten proaspat si curat
2.

Pentru ingrijire, La Roche-Posay a conceput un produs 2 in 1 (cu actiune asupra ambelor tipuri de imperfectiuni). Tratamentulhidratant Effaclar DUO a fost creat special pentru nevoile sidorintel eadolescentilor.Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, Effaclar DUO elimina cosurile sipunctele negre, diminuand in acelasi timp secretia de sebum si oferind hidratare de durata pielii.
Pretul recomandat in farmaciipentru acest pachet este de 65 lei.
Conform ultimului studiu al Laboratoarelor La Roche-Posay, peste 95% din adolescentii cu acne juvenila cu varste cuprinse intre 13-18 ani au fost multumiti de rezultatele Effaclar DUO.
Ce-ar fi sa –l incercati si voi? J