natality copyStocarea celulelor stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului este o procedură din ce în ce mai utilizată. Această oportunitate nu este valoroasă numai pentru copil însuşi, dar creşte şi posibilitatea de a trata un membru al familiei care ar avea nevoie de un transplant de celule stem şi nu le poate utiliza pe ale sale. Noul Kit de recoltare NATALITY a îmbunătăţit substanţial trusele de recoltare, în acord cu cerinţele internaţionale FACT (Fundaţia pentru Acreditare Terapie Celulară) – cea mai prestigioasă autorizaţie europeană în domeniul celulelor stem – şi AABB (Asociaţia Americană a Băncilor de Celule Stem). Probele de celule stem pot fi utilizate de clinici cu renume în tratamente specifice, cu condiţia ca aceste probe să dovedească prin autorizaţiile băncilor că au folosit tehnologie, substanţe şi proceduri acceptate şi dovedite ştiinţific. Deşi sunt multe bănci de celule stem în Europa, puţine dintre ele se pot lăuda cu acreditări specializate, cum sunt AABB, FACT sau GMP. Chiar şi kitul de recoltare şi transport conţine un sistem steril de clasa II cu marcajul Comitetului European. Păstrarea temperaturii constante şi optime a probelor pe timpul transportului poate face diferenţa între o probă stocată cu succes sau nu. Kitul NATALITY a fost conceput în mod exclusiv pentru CryoSave, având calitatea de a păstra probele recoltate din cordonul ombilical în maximă siguranţă, având un sistem unic de autorăcire.

Frederic Amar, Președintele CryoSave, a comentat:

„CryoSave, principala unitate internațională de procesare și criogenare de celule stem și cea mai mare bancă de celule stem din Europa, continuă să își sporească acoperirea forței de reprezentare în toată lumea. Lansarea unui inovator și îmbunătățit Kit de recoltare şi transport al probelor în România consolidează comunicarea directă cu clienții finali. Există deja multe boli care pot fi tratate prin utilizarea celulelor stem, iar numărul tratamentelor se află în creștere. CryoSave a stocat probe criogenate din peste 70 de țări de pe șase continente, deținând facilități ultra-moderne de procesare și depozitare în Belgia, Elveția, Germania, Dubai, Africa de Sud și Portugalia. Pachetele de servicii CryoSave includ tehnologie şi metode unice de transport, procesare şi stocare, care ne permit să oferim produse de calitate celor 268.000 de familii care ne-au ales.”

The Cell Factory, divizia de C&D a grupului, își concentrează atenția pe o parte importantă din activitățile sale de medicină regenerativă în cercetarea oportunităților de testare clinică pentru tratarea paraliziei cerebrale și a altor tulburări neurologice. Dezvoltarea unor tehnologii noi pentru bio-producerea celulelor stem din sângele cordonului ombilical și din țesutul acestuia va juca un rol esențial în viitoarele abordări terapeutice.