doi capitani crisanDacă n-ați ajuns încă în Deltă sau ați fost, dar v-a obosit forfota verii, e musai să alegeți luna mai. Alegeți-vă un program cu multe plimbări pe ape și un aparat foto cu un card mare de memorie și veți trece această (mini)vacanță în categoria celor de neuitat.

Iată de ce:

PĂSĂRILE. Sunt mai active decât oricând, vin aproape, stau pe canale, se hrănesc frenetic. Pelicani, lebede, egrete și stârci sunt o garanție tot sezonul, dar în mai, cu un ghid bun, puteți vedea fără să le deranjați cuiburile de chiră de baltă sau lișiță, cu ouă cafenii cu picățele sau chiar cu pui, dacă mergeți către finalul lunii.

APA. E de obicei mare și asta înseamnă că numărul traseelor pe care le puteți face cu barca sau a lacurilor în care puteți intra crește exponential. O cotă a apelor de 3 metri la Tulcea, cum a fost anul trecut, transformă totul într-un mirific ținut lacustru.

LINIȘTEA. Nu sunt pescari (e încă prohibiție), nu sunt concedii, e doar soare, verde, apă și liniște. Când nu e aglomerație, localnicii sunt mai puțin grăbiți, găsiți bărci mai ușor și serviciile de cazare și masă sunt mai bune.

Dacă vreți să stați undeva unde să aveți siguranța confortului, Wi-Fi, piscină, vinuri alese atent și bucătărie tradițională interpretată modern, puteți alege Doi Căpitani din Crișan. 4 zile cu transfer la și de la Tulcea, cazare, masă și trasee turistice în fiecare zi costă 990 lei. Detaliile ofertei le găsiți la www.pensiunedeltadunarii.ro.