Andra și CătCatalin Maruta micălin au devenit ieri pentru a doua oară părinți, iar CryoSave este alături de ei în aceste momente atât de importante – micuța Eva Maria Ioana a primit cadou de la familia sa o rezervă de celule stem pentru viitor. L-am intrebat pe tătic despre acest prim dar pregatit pentru micuța lui. Iata ce ne-a spus:

– Care este motivul pentru care ați ales să recoltați celulele stem ale micuței voastre?

– Am învățat, în timp, că este responsabilitatea noastră ca părinți să asigurăm copiilor noștri nu doar cel mai bun început în viață, ci să le oferim, în primul rând, siguranță: este datoria noastră să le protejam sănătatea în anii care vor urma – acesta e unul dintre motivele pentru care am ales să recoltăm celulele stem ale fetiței noastre.A m citit mult despre acest subiect și cred că este o ocazie unică pentru orice părinte – prea importantă pentru a irosi această sursă de tratament atât de valoroasă. Da, este un domeniu controversat încă, în care cercetările continuă, dar dacă există o șansă ca aceste celule stem să ofere pe viitor posibilități terapeutice care încă nu au rezolvare, atunci aceasta trebuie valorificată!Mai mult, am aflat că numărul de boli care pot fi tratate oficial cu celule stem crește de la an la an și că deja au fost făcute peste zeci de mii de transplanturi cu celule stem din cordonul ombilical. Wow!! Ca sa închei într-o notă veselă, până și Ducesa Kate și Printul William au stocat probe de celule stem la copiii lor, nu-i așa?

– De ce ați ales CryoSave pentru recoltarea și stocarea celulelor stem ale celui de al doilea copil?

– Primul pas a fost cercetarea – așa am descoperit CryoSave Banca de Celule Stem Nr. 1 în Europa, cu cele mai multe probe stocate. De fapt, punctul zero al cercetării a fost recomandarea prietenilor noștri, care ne-au asigurat că oferă produse sigure și de înaltă calitate și este una dintre puținele bănci care au toate acreditările internaționale – am aflat atunci cât este de important acest aspect. Ulterior am descoperit că are un renume foarte bun și în România, în calitate de cea mai avansată tehnologic bancă de celule stem. Dar, ca să fiu sincer, probabil cel mai mult în decizia noastră a contat faptul că au probe eliberate – ceea ce demonstrează că este o bancă sigură și de încredere.Cred că aceasta este o hotarâre care trebuie luată după un proces de informare serios – atât din informațiile companiei, cât și din surse proprii. În acest moment știu inclusiv că banca este listată la bursă (așadar, financiar sunt transparenți și stabili) – DA, atât de mare este responsabilitatea alegerii băncii de celule stem pentru un copil! Ca să închei, adaug un alt punct în plus pentru CryoSave – campania băncii de popularizare a informațiilor despre celule stem – ne-a ajutat foarte mult în research și ni s-a părut interesantă și importantă pentru părinții din România, mai ales în situația atâtor controverse legate de acest subiect. Tocmai de aceea, Andra și cu mine vrem sa participăm activ la campania CryoSave „Calitatea de părinte este o responsabilitate pe viață!

 

 

 

Despre CryoSave, companie a grupului ESPERITE

Grupul ESPERITE, cu acţiuni tranzacţionate la bursa Euronext Amsterdam și Paris, este, încă din anul 2000, lider internațional în medicina regenerativă și de predicţie, cu o rețea de 6.000 clinici în întreaga lume care acționează deja în 40 de țări. Grupul ESPERITE deservește clienți în activitatea de laborator din sediul central din Geneva, precum şi prelucrare și stocare ultra-tehnologizată de celule stem în laboratoarele sale proprii din Belgia, Elveția, Germania, Dubai, Africa de Sud și Portugalia. Banca de celule stem, CryoSave, are stocate aproape 300.000 de probe din sângele și din țesutul recoltat la naștere  din cordonul ombilical.

Pentru mai multe informaţii despre Grupul ESPERITE și CryoSave  vizitaţi pagina web la adresele www.esperite.com, www.genoma.com, www.cryo-save.com/ro.

Biroul din România este în Str. Constantin Aricescu, Nr.8, Sector 1, București, tel. 0311. 063. 165, e-mail ro@cryo-save.com.