767x1174pxTimp de o săptămână, între 18-22 aprilie, peste 400 de copii din clasele I-VIII vor învăța despre diverse meserii la Sun Plaza, în cadrul programului ”Săptămâna Altfel de Școală”.Scopul programului este să descopere și să dezvolte talentele copiilor. Ei vor avea parte de experiențe inedite în cadrul unor ateliere interactive, amuzante și educative.

Luni, 18 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Constructor

În joacă, elevii vor învăța din secretele acestei meserii și vor desena și mai apoi construi, de la zero, o căsuță pentru omuleții Lego: de la planurile pereților, geamurilor, ușilor și acoperișului, la mobilier pe măsură, vesel și colorat.

 

Marți, 19 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Inginer în robotică

Majoritatea copiilor sunt fascinați de jucăriile roboțel, stârnindu-le imaginația, visând cu ochii deschiși la momentul în care, cine știe, poate chiar va putea juca fotbal cu roboțelul preferat. Până atunci, specialiștii de la Clubul de Robotică Autovortex le vor arăta elevilor cum se proiectează un robot și care sunt piesele care-l compun. În plus, vor avea șansa de a vedea cum se folosește o imprimantă 3D. Elevii se vor bucura și de demonstrațiile celor doi roboți prezenți la Sun Plaza.

 

Miercuri, 20 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Polițist

Elevii se vor juca de-a polițiștii și vor învăța de la invitatul prezent de ce este atât de important să respecte semnele de circulație și despre drepturile și obligațiile pietonilor. Cei mici se vor transforma în conducători auto într-o mașină realizată din carton și vor învăța să ia amprente ca niște adevărați polițiști, apoi vor deveni pietoni și vor trebui să recunoască semnele de circulație.

 

Joi, 21 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Jurnalist

Copiii se vor întâlni poate pentru prima dată cu o cameră de filmat profesionistă, lumini și microfoane și vor învăța să realizeze un reportaj. Vor învăța totodată ce înseamnă să fii cameraman, reporter, redactor și realizator TV.

 

Vineri, 22 aprilie – Ziua dedicată meseriei de Profesor

Monica Reu, primul trainer român certificat de Center Nonviolent Communication, îi va învăța pe copii despre cât de important este să comunice eficient. Copiii vor descoperi prin jocuri emoțiile, vor învăța să vorbească despre ei, despre pasiunile lor, despre încrederea în propriile forțe și mai ales despre cât de importantă este relația și comunicarea dintre ei și profesor.

 

Dacă micuțul familiei a visat dintotdeauna să inventeze cel mai priceput robot, să construiască clădiri nemaivăzute sau să fie jurnalist de renume, atunci adu-l la Sun Plaza în săptămâna Școala Altfel pentru a participa la cele 5 ateliere creative ce se vor desfășura în fiecare zi, în intervalul ora 10.00 – 14.00.

 

Mai multe detalii pe www.sun-plaza.ro şi www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center.

 

*****

 

Despre Sun Plaza

 

Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. În prezent proiectul este administrat de CBRE România. Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza oferă peste 140 de magazine internaţionale şi locale precum: Cora, Leroy Merlin, H&M, Zara, opţiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce deţine 15 ecrane, o zonă dedicată pentru bowling, o terasă de vară aflată la înălţime şi numeroase restaurante cu bucătărie variată. Sun Plaza deţine o suprafaţă închiriabilă de 81,000 m2 şi peste 210.000 de m2 suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2,000 de locuri de parcare gratuite şi dispune de o legătură excelentă la sistemul de transport public cu acces direct la reţeaua de metrouri, autobuze şi tramvaie. Legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o ofertă comercială diversificată.

 

Despre CBRE Group

 

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzand afiliaţii). CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau inchirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.cbre.ro