Grupul Roche a înregistrat o creștere de 4% a vânzărilor globale în primul trimestru al acestui an, până la 12,9 miliarde franci elveţieni, la o rată de schimb constantă.
„Am început acest an cu o creștere bună a vânzărilor ambelor noastre divizii – Farmaceutice și Diagnostic – și cu rezultate pozitive în studiile noastre clinice. Un aspect important al acestui prim trimestru a fost aprobarea de catre Food and Drug Administration din Statele Unite (FDA) a unui nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple. Suntem pe calea cea buna pentru a ne atinge obiectivele pentru acest an”, a comentat asupra rezultatelor Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.
Rezultatele Diviziei de Farmaceutice
Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 3% în primul trimestru al acestui an, până la 10,2 miliarde de franci elveţieni, pe fondul cererii foarte promițătoare pentru noul medicament destinat pacientilor cu anumite forme de cancer de vezica urinara, tract urinar sau cancer pulmonar. La acesta s-au adaugat în principal vânzările unui medicament destinat tratamentului cancerului de sân.
În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au înregistrat o creştere de 1%, fiind impulsionate de medicamentele destinate cancerului de sân şi afecțiunilor reumatologice. În Statele Unite, vânzările companiei au crescut cu 6%, în timp ce în Japonia vânzările au scăzut cu -2%.
Vânzările Diviziei de Diagnostic
În ceea ce privește performanțele Diviziei de Diagnostic, vânzările acesteia au crescut cu 6%, până la 2,8 miliarde de franci elvețieni. Principalii contributori la această creștere au fost solutiile centralizate de diagnostic si cele Point of Care Solutions[1], în special pe segmentul de imuno-diagnostice (+13%). Cel mai puternic avans al vânzărilor a fost înregistrat în zona Asia-Pacific (+13%) și America Latină (+21%). Vânzările din zonele EMEA[2] (+2%) și Japonia (+4%) au fost de asemenea impulsionate de acelasi portofoliu de solutii, în timp ce în SUA, vânzările au crescut cu 4% pe baza performanțelor Tissue Diagnostics.
Noi aprobări de medicamente în 2017
În primele trei luni ale anului 2017, Grupul Roche a primit aprobare din partea Food and Drug Administration din Statele Unite pentru un medicament destinat tratării a două forme de scleroză multiplă. Scleroza multiplă este o boală cronică, ce afectează un număr estimat de 2,3 milioane de oameni la nivel mondial[3], și pentru care nu există un remediu în acest moment.
În aceeași perioadă, Comisia Europeană a acordat o aprobare condiționată de intrare pe piață pentru un medicament destinat tratării pacienților adulți cu o formă specifica de cancer pulmonar avansat fără celule mici (NSCLC).
Rezultele bune din studiile clinice sprijină noi indicații cheie pentru produsele Roche
Grupul Roche a anunțat rezultate importante ale unor studii clinice în primul trimestru din 2017, pentru medicamente care tratează o formă agresivă a cancerului de sân, carcinomul renal metastatic și cancerul pulmonar avansat fără celule mici.
O nouă generație de produse de diagnostic
Testul ADN Cobas HPV pentru sistemele cobas 6800/8800 a fost lansat în Uniunea Europeană și reprezintă o componentă esentială a portofoliului Roche de produse pentru prevenția cancerului de col uterin. De asemenea, tot în Uniunea Europeană a fost lansat și testul cobas Liat PCR, pentru detectarea infecției cu bacteria Clostridium difficile, o infectie ce pune in pericol iminent viata pacientilor, daca nu este detectata corect si rapid.
Perspective pentru 2017
În anul 2017, Roche estimează o creștere a vânzărilor de până la 5%, la o rată de schimb constantă.
***
Despre Roche
Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.
Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.
Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.
Despre Roche Romania
Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.
Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.
Departamentul de Comunicare al Roche România: andrei.vlad@roche.com, 0728292664.
[1] Fosta Roche Professional Diagnostics
[2] EMEA= Europe, Middle East, Africa
[3] Multiple Sclerosis International Federation. (2013). Atlas of MS 2013. Disponibil la: http://www.msif.org/about-us/advocacy/atlas/.