În luna luptei împotriva cancerului de sân, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Roche România lansează campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA!”. 

  • 2.500 de hope kit-uri vor fi împărțite pacientelor cu cancer de sân din spitalele din București și din țară 
  • în Centrul Comercial Orhideea, în perioada 7-20 octombrie, cu sprijinul unor studenţi la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, femeile vor învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect, prin intermediul unor mulaje anatomice speciale şi al unui film educaţional

Campania Are nevoie de tine. Vorbește cu EA! își propune să fie aproape de femeile diagnosticate cu cancer de sân și să le ofere speranţă şi susţinere pe parcursul tratamentului. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Roche România vor oferi 2.500 de hope kit-uri femeilor aflate în tratament în spitale din București și din țară. Hope kit-ul conține materiale educaţionale despre  cancerul de sân,  produse de îngrijire de la Avon (balsam de buze, cremă de față și cremă hidratantă de corp) – partener al acestei campanii – precum şi o pereche de șosete călduroase, un termos şi un săculeț de ceai.

”Pentru pacientele diagnosticate cu cancer de sân este foarte important să ştie că nu sunt singure în lupta cu boala. Cu ajutorul acestui Hope Kit vrem să dăm un mesaj de speranţă pacientelor, să le ajutăm să treacă mai uşor peste perioadele mai dificile ale tratamentului, pentru a putea să iasă învingătoare din lupta cu această boală” spune Cezar Irimia, președinte FABC.

”În plus, prin materialele educaționale despre autopalpare, vrem să ajutăm femeile să înteleagă că prevenția în cancerul de sân începe cu fiecare dintre noi” a afirmat Oana Matei, Group Medical Manager Roche România.

De asemenea, în perioada 7-20 octombrie, în Centrul Comercial Orhideea, va fi amenajat un spațiu în care studenți la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” le vor arăta femeilor cum se face autopalparea sânilor cu ajutorul unor mulaje anatomice de sâni și al unui clip video în care un medic specialist explică cum se face corect autopalparea sânilor.

”În ultimii ani, cancerul de sân a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsura în care acesta este depistat la timp. Pentru a ajunge la această țintă, este foarte important efortul de educare în privința depistării precoce, pentru toate femeile. Autopalparea poate fi un prim pas în direcția unei diagnosticări timpurii a cancerului de sân, cu condiția ca orice suspiciune să fie investigată suplimentar de un medic”, a completat Dr. Dragoș Median, Compartimentul Oncologie Ginecologică, Spitalul Clinic Filantropia București.

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră.

Ambasadoare

Organizatorii campaniei Are nevoie de tine! Vorbește cu EA! mulțumesc tuturor jurnalistelor, bloggerițelor, actrițelor care au acceptat să devină ambasadoarele acestui proiect și respectiv ale mesajelor de prevenție și speranță: Ada Galeș, Raluca Hagiu, Daniela Șerb, Maria Coman, Lizeta Oprea, Laura Bogaciu, Cristina Mitrea, Diana Colcer, Iulia Nagy, Viorica Ștefan, Sandra Sălăgean, Cătălina Oprea, Luminița Tăbăran, Mirela Barbă, Mădălina Ionescu, Roxana Din, Ana Savu, Ana Gagea, Ștefana Todică, Adriana Turea, Oana Zamfir, Marilena Frâncu, Irina Chiriac, Mădălina Chițu, Mădălina Chițac, Andreea Cohuț, Delia Robescu, Monica Beleneș, Diana Brâncuș, Emanuela Schweninger, Irina Olteanu, Alina Aliman, Cristina Ologeanu, Cristina Oană, Dana Lascu, Elena Oceanu, Irina Lungu, Diana Cosmin, Alina Neagu, Georgiana Idriceanu, Ina Țăranu-Hofnăr, Laura Antonov, Andreea Burlacu, Mădălina Drăgoi, Valentina Grigore.

Nu am făcut destul

Tot în luna octombrie, FABC derulează și campania Nu am făcut destul, care are ca scop oferirea de investigații medicale gratuite pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural. Anul acesta, campania se desfășoară în 14 sate din Satu Mare, Arad, Timiș, Hunedoara și Bihor. Mai multe detalii despre campanie și programul complet al caravanei pot fi găsite pe www.invingemcancerul.ro/

Cancel Cancer

Avon, partener în campania Are nevoie de tine. Vorbește cu EA!, organizează în paralel propria campanie de testări. ”Peste 3.000 de femei sunt așteptate în țară la ecografii mamare gratuite, în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei Cancel Cancer” spune Loredana Ciubotaru, CSR Specialist Avon România. 

Despre FABC

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înființată în anul 2005 din necesitatea ca toți cei care luptă împotriva cancerului să devină o forță cu o voce puternică. FABC este interfața între organizațiile membre și instituțiile statului, instituțiile europene implicate în sănătate, precum și organizațiile europene și internaționale similare. FABC numără peste 75.000 de membri în întreaga țară, pacienți, supraviețuitori și voluntari. FABC este o federație formată din 26 asociații care activează pe plan local, la nivelul județelor. Misiunea FABC este de a face lobby și advocacy activ pentru promovarea, respectarea și garantarea drepturilor pacienților cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați: www.fabc.ro.

Despre Roche 

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Pentru orice informații suplimentare vă rugăm să accesați www.roche.ro.