• Compania elvețiană Straumann Group, lider mondial în sisteme de implanturi dentare, preia compania Artis Bio Tech.
  • Artis Bio Tech este un distribuitor de top în domeniul implantologiei din România, cu o experiență de 15 de ani.
  • Straumann Group, cu sediul în Elveția, are reprezentanţe locale în peste 100 de țări, cu aproape 7.000 de angajați la nivel global.

București, octombrie 2020: Compania elvețiană Straumann Group, lider mondial în soluţii de reabilitare dentară, prezentă în România prin subsidiara locală Straumann Dental, anunță preluarea integrală a Artis Bio Tech. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Artis, partener de încredere al profesioniştilor români din domeniul implantologiei dentare, are o experienţă de 15 de ani în distribuţia şi promovarea sistemelor de implanturi dentare pe plan local. În 2019, Artis a încheiat cu o cifră de afaceri de 21,276,900.00 lei, în creştere cu 52% faţă de anul trecut.

”Artis, o afacere de familie, o moştenire, un brand construit cu profesionalism și seriozitate în ultimii 15 ani, este rezultatul muncii unei echipe competente, dedicată în permanenţă nevoilor profesioniştilor din domeniu. Faptul că liderul mondial Straumann Group ne-a ales pe noi este dovada calității şi superiorităţii serviciilor noastre.” spune dr. Ion Nicolescu, acţionar principal Artis.

Straumann Group, bazat pe o tradiție de „a face pur și simplu mai mult”, oferă expertiză și inovație, dar și un angajament pentru o calitate fără compromisuri, oferind soluţii de tratament accesibile clienților și pacienților din întreaga lume.

”În prima jumătate a anului 2020, într-o perioadă critică pentru mediul de afaceri stomatologic, Straumann Group intra în România cu încredere, înfiinţând subsidiara locală Straumann Dental. Astăzi, prin preluarea Artis, reconfirmăm dorinţa, capacitatea şi angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea activităţii stomatologice din România, promovând  inovația şi redefinind limitele posibilului, atât pentru profesioniști, cât și pentru pacienți.“ spune George Dumitrescu, Country Manager Straumann Dental.

Straumann Group dezvoltă și produce implanturi și protetică, instrumentar și soluţii digitale pentru utilizare în înlocuirea și reabilitarea dinților sau pentru prevenirea edentaţiei. Grupul reunește branduri recunoscute la nivel global, precum Straumann, Neodent, Medentika, ClearCorrect şi Dental Wings.