Mușcatele sunt plante recunoscătoare: cresc repede, înfloresc abundent, rezistă mult timp, sunt puternice și nepretențioase. O locație însorită, apă și mulți nutrienți sunt cele mai importante cerințe pentru ca aceste flori populare de vară să prospere din primăvară până în toamnă. Dacă îndepărtezi și frunzele și florile ofilite din când în când, mușcatele tale vor fi fericite. Pentru cei care consideră că udarea, fertilizarea și igienizarea regulată ocupă prea mult timp, experții de la Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe – PfE) au trei sfaturi utile. Folosindu-le, te poți asigura că mușcatele tale vor avea nevoie de foarte puțină îngrijire de-a lungul timpului.

Sfatul 1: Folosește rezervoare de apă sau sisteme automate de udare

Mușcatele preferă locurile însorite. Chiar dacă pot rezista cu ușurință perioadelor scurte de secetă datorită tulpinilor lor groase, totuși au nevoie de udare regulată pentru a crește abundent și a produce o mulțime de flori. În zilele foarte calde și în locuri pline de soare, poate fi chiar necesar să udați și dimineața, și seara. Ghivecele sau jardinierele cu rezervor de apă reduc semnificativ nevoia de irigare. Prea scump? La fel de bine poți construi singur sisteme de udare, folosind sticle de plastic, de exemplu. Poți găsi online instrucțiuni despre cum să faci acest lucru.

Sfatul 2: Folosește îngrășământ cu eliberare lentă

Mușcatele sunt plante „lacome”. Asta înseamnă că au cerințe deosebit de mari în ce privește nutrienții. Pentru a oferi plantelor tale cea mai bună îngrijire posibilă, va trebui să adaugi îngrășământ lichid în apă după câteva săptămâni, chiar dacă compostul a fost prefertilizat. Dacă nu vrei să te deranjezi cu asta, amestecă un îngrășământ cu eliberare lentă în compost atunci când plantezi mușcatele.

Important: Pentru a te asigura că aportul de nutrienți durează până la sfârșitul sezonului de vegetație din toamnă, alege un îngrășământ care să te țină nouă luni. Dacă temperatura crește peste 20°C, planta va utiliza de obicei nutrienții cu câteva săptămâni înainte de sfârșitul așteptat al perioadei de fertilizare și va trebui să fie refertilizată.

Sfatul 3: Alege soiuri cu autocurățare

Mușcatele vor înflori și mai abundent dacă îndepărtezi în mod regulat florile ofilite. Mulți iubitori de plante se bucură de igienizare și o consideră o activitate plăcută. Dacă tu nu consideri asta, există soiuri de mușcate cu care se igienizează singure. Sunt flori cu înflorire foarte abundentă, cu autocurățare, care înlătură singure florile ofilite. Aceste soiuri care se curăță singure sunt ideale pentru jardinierele de balcon și coșurile suspendate.

Pentru sfaturi detaliate cu privire la toate aspectele îngrijirii mușcatelor, te poți adresa comercianților specializați.

  

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o inițiativă de marketing a crescătorilor europeni de mușcate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One și Syngenta Flowers. Inițiativa a fost fondată în 2016 cu scopul de a promova și asigura vânzările de mușcate pe termen lung. Campania este acum activă în 22 de țări. În Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România și Slovacia activitățile sunt extinse și susținute prin finanțare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.


Contact

Laura Ivăncioiu

Deci Se Poate

Str. Romulus 32A

Telefon: +40 724 232 242

E-mail: laura@decisepoate.ro

Website: https://pelargonium-for-europe.com/ro/