Capitanul Romaniei a fost felicitat de Zinedine Zidane

Duminica, 7 septembrie, la Paris, pe stadionul lui Paris Saint Germain, Parc des Prices, Zinedine Zidane a dat lovitura de incepere a finalei Cupei Danone 2008, disputata intre Rusia si Franta.  Dupa cele 20 de minute regulamentare, Franta a castigat meciul cu 2-0, in uralele celor 27 000 de spectatori prezenti.

Romania, reprezentata de echipa Liceului cu Program Sportiv Banatul din Timisoara, s-a clasat pe locul 26, din cele 40 de tari prezente la competitie. In grupa formata din Turcia, Marea Britanie, China si Bangladesh, juniorii romani au obtinut locul 3, avand 2 victorii (cu China si Bangladesh) si 2 infrangeri (cu Marea Britanie si Turcia). Meciul decisiv pentru calificare a fost cel cu Marea Britanie, pierdut in mod dramatic de timisoreni la lovituri de la 11 metri. Echipa nationala a fost sustinuta de doi suporteri speciali, doi copii care au invins in lupta cu o boala foarte grava.

Cupa Danone, ajunsa anul acesta la cea de-a noua editie, este cea mai importanta competitie fotbalistica sustinuta de FIFA pentru copiii cu varste intre 10 si 12 ani. La finala de la Paris au participat 640 de mici fotbalisti, care si-au reprezentat tara in cele trei zile ale competitiei. In plus, copiii au vizitat cateva dintre cele mai importante puncte de atractie ale Parisului (precum Turnul Eiffel sau Trocadero), au facut o croaziera pe Sena si o excursie la Disneyland. Cupa Danone este mai mult decat o competitie fotbalistica, este o poveste despre placerea de a juca, despre multiculturalitate si despre fair play.
 
Etapa natioana a Cupei Danone 2008 a inceput pe 10 mai la Timisoara. Au urmat apoi etapele din Constanta (17 mai), Bucuresti (24 si 25 mai) si Cluj (31 mai). Marea finala a competitiei a avut loc pe 7 iunie la Cluj, castigatori fiind jucatorii de la Liceul cu program Sportiv Banatul din Timisoara. Competitia s-a desfasurat sub motto-ul „Crede in visul tau!”. Pe tot parcursul meciurilor din tara, micii fotbalisti au fost sustinuti de mari nume ale fotbalului romanesc, printre care Ionel Ganea si Miodrag Belodedici. In Romania, Cupa Danone este sustinuta de Federatia Romana de Fotbal si Ministerul Educatiei si Cercetarii, parteneri traditionali.

Mai multe informatii dsespre participanti si competitie gasiti pe www.cupadanone.ro.

 

8 septembrie 2008