Eurofighter, Lockheed Martin şi Gripen/ SAAB îşi aduc avioanele la Black Sea Defense & Aerospace

Cea mai mare expoziţie de apărare, securitate naţională, securitate privată şi industrie aeronautică din sud-estul Europei va găzdui în 2008 peste 200 de expozanţi din 20 de ţări.

Black Sea Defense & Aerospace 2008, ediţia a doua, se va desfăşura între 24 şi 26 septembrie la Romaero Băneasa,  zilnic între orele 10:00 – 17:00.
Expoziţia va prezenta echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie create de cei mai buni producători internaţionali de echipament aerospaţial şi de apărare.
A patra generaţie de avion Eurofighter Typhoon, folosit deja de forţele armate ale Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Spaniei şi Austriei, va fi prezent din nou la expoziţie. Se aşteaptă însă ca la această ediţie a BSDA, Eurofighter să întâmpine o competiţie serioasă de la producătorul american Lockheed Martin, care va aduce la Bucureşti două avioane F16 Fighting Falcon pilotate de Forţele Aeriene Americane/US Airforce. F16 este cel mai mare program de construcţie de avioane de luptă, în cadrul lui construindu-se peste 4400 avioane, din 1976, când a debutat, până în prezent.
Atât Lockheed Martin, cât şi Eurofighter GmbH vor aduce simulatoarele de zbor cele mai performante ale avioanelor lor de luptă, simulatoare care vor fi folosite pentru antrenament de către piloţii români, în cazul în care oricare dintre cele două firme va livra aparate de zbor României. Ambele simulatoare vor putea fi folosite în timpul expoziţiei.
Va participa, de asemenea, grupul suedez Gripen/SAAB, producător al unei tehnologii de ultimă generaţie: avionul de luptă multifuncţional, folosit deja de Forţele Aeriene Suedeze, de Forţa Aeriană a Republicii Cehia şi de Forţa Aeriană Maghiară.

Alte puncte de atracţie:
– elicopterul S 92 Superhawk, noul model de Blackhawk, produs de Sikorskiy Aircraft
– elicopterul Seasprite SH-2G-(I) al Kaman Aerospace, care are capabilităţi antisubmarine
– avionul de mici dimensiuni fără pilot “Raven” al AeroVironment
– autovehiculul blindat Dingo de la Krauss Maffei Wegman.
La ediţia de anul acesta, ca şi la cea precedentă, vor avea loc demonstraţii live de apărare, tehnici anti-tero şi de securitate, organizate de structurile speciale din MIRA şi SRI, care vor include: demonstraţii ale forţelor speciale de intervenţie anti-tero, sărituri din elicopter, rapel, exerciţii demonstrative ale forţelor terestre, demonstraţii speciale ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Poliţiei, ale Grupului Special de Intervenţie şi Protecţie ACVILA, Serviciului Pirotehnic.
La BSDA vor participa, de asemenea, majoritatea companiilor româneşti din industria de apărare, aeronautică şi de securitate. Vor fi prezenţi producători din toate cele 3 industrii accentuate la BSDA: aeronautică (Aerostar, Condor, Romaero etc.), apărare (C.N. Romarm, Electromagnetica, Elprof, I.O.R., Roman etc.) şi securitate (RASIROM, Tehnosys, Avitech sau UTI).
De asemenea, Compania Naţională Romtehnica va organiza întâlniri de afaceri şi discuţii faţă în faţă cu reprezentaţii companiilor expozante şi cu specialiştii din străinătate.
BSDA este organizată cu sprijinul oficial al Ministerului Apărării, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Economiei şi Finanţelor, Ministerului Transporturilor, Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor (ANCEX) şi Serviciului Român de Informaţii.
BSDA este singura expoziţie din România care a fost recunoscută oficial de Departamentul American de Comerţ, Departamentul American de Apărare şi are sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti. De asemenea, BSDA se desfăşoară sub egida PATROMIL, OPIAR SI ARTS.
Expoziţia BSDA 2008 este organizată de Compania Americană TNT Productions Inc, un organizator specializat în evenimente internaţionale.

 

23 septembrie 2008