În perioada 25-27 martie 2013 Laboratoarele La Roche-Posay alături de Centrele Medicale BIODERM organizează consultații gratuite pentru tratarea diferitelor forme de acnee întâlnite la adolescenți și adulți. Consultațiile vor avea loc în cadrul celor 4 clinici Bioderm din București: Eminescu, Pipera Nord, Floreasca, Vasile Lascăr pe bază de programare telefonică la numărul 031 9101, începând cu 18 martie.

Acneea -€“ o afecțiune cu urmări psihologice
Pentru tineri, impactul psihologic al imperfecțiunilor apărute la nivelul feței este important, deoarece acestea apar la o vârstă în care ei își construiesc identitatea. Cu toate acestea, la nivel European, numai 1 adolescent din 3* apelează la sfatul unui specialist a€“ medicul dermatolog a€“ pentru a putea trata eficient această afecțiune. În cazul adulților, conform unui studiu** la nivel european, 51% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20-29 ani și 35% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30-39 ani prezintă diferite forme de acnee adultă.
„Atat în cazul tinerilor cât și în cazul adulților, acneea este o afecțiune care nu trebuie neglijată. Având în vedere că formele acneei sunt multiple și variază de la persoană la persoană, pentru un tratament eficient și personalizat al acneei recomandăm un consult de specialitate la medicul dermatolog.” spune domnul doctor Lucian Russu, Medic Specialist dermato-venerologie, Bioderm Medical Center.

„€œLa Roche-Posay vine astfel cu soluția completă de curățare și îngrijire a tenului cu tendințe acneice: Produsul Effaclar Gel- ce curăță pielea în profunzime lăsând un ten proaspăt și curat și crema hidratantă Effaclar DUO, un produs creat special pe nevoile și dorințele tinerilor și adulților. Cu ajutorul ultimei tehnologii în domeniu, Effaclar DUO oferă o hidratare de durată tenului, în același timp diminuând secreția de sebum și eliminând coșurile și punctele negre. „€œ declară Miruna Biziniche, Medical Manager La Roche-Posay.

Despre La Roche-Posay
De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaborează cu dermatologi la nivel internațional pentru a crea produse de îngrijire și machiaj, având la bază apa termală La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din întreaga lume recomandă zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.

Despre Centrele Medicale Bioderm
Centrele Medicale Bioderm furnizează servicii medicale complexe pentru evaluarea, managementul și educația pacienților cu afecțiuni dermatologice. Echipa de profesori și doctori în științe medicale, medici primari și specialist, diagnostichează și tratează afecțiuni ale pielii, având experiență în depistarea precoce a acestora, factorul cheie al prognosticului și vindecarea lor.

*”Regards croises sur la€™acne des adolescents” – Expanscience a€“ Credoc- 2007 a€“ studiu pe 398 de tineri cu acnee, cu vârste cuprinse între 13-24 ani
** Christin N. Collier and al. The prevalence of acne în adults 20 years and older J Am AcadDermatol, Volume 58, Issue 1, 2008