comunicatcitimmicIubitorii de lectură au stabilit în weekend primul record românesc la citit simultan. În timpul evenimentului „Citim în iarbă”, în același moment și pe aceeași pajiște din Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură, s-au aflat peste 250 de persoane. Pe parcursul întregii zile peste 1,000 de participanți au trecut pe pajiștea de la Citim în iarbă pentru citit în aer liber, schimb de cărți, ateliere și piese de teatru.

„De fapt, tot evenimentul a fost o invitație la lectură în aer liber. E un record care va fi ușor doborât pe o vreme mai răcoroasă, la ediția din toamnă.  Ceea ce ne-a bucurat cel mai tare a fost numărul copiilor interesați de citit, mai mult de jumătate dintre participanți fiind de vârstă școlară. Acesta e și scopul nostru.” spune Laura Ivăncioiu, PR Director la DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.

La inițiativa Orange România, copiii au participat la ateliere organizate de Salvați Copiii pentru informarea cu privire la siguranța pe internet și la utilizarea noilor tehnologii. La final, Orange a organizat un concurs și a oferit ca premiu o tabletă.

Pe tot parcursul zilei au avut loc scurte sesiuni de “treasure hunting” organizate de către Banca Românească, în cadrul cărora cei mici au putut „cumpăra” anumite produse folosind bancnotele simbolice (BRON) descoperite pe pajiște. În plus, întreg perimetrul a fost jalonat de pancarte cu informații accesibile copiilor despre domeniul financiar.

Concursurile de citit-viteză în perechi părinte-copil au fost arbitrate de Zâna Norilor, după care Zâna a moderat Jocul Norilor, un joc de cărți în care fiecare carte reprezintă o emoție. Bookblog.ro a asigurat schimbul de cărți, editura Litera a adus o bibliotecă în aer liber, iar scriitoarea Camelia Cavadia s-a întâlnit cu cititorii.

Punctul forte al zilei a fost stabilirea, la ora 17.00, a primului record de citit simultan, în cadrul unui moment asigurat de UNIQA. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol al Teatrului Zurli.

Roaba de cultură este un proiect al Asociației Green Revolution și, începând din 2011, a reușit să atragă publicul bucureștean către o alternativă de petrecere a timpului liber. Spațiul verde din Herăstrău, pajiștea de lângă zona Pescăruș, a devenit un nod cultural pentru trecători, publicul cunoscător și publicul larg, peste 400.000 de persoane adunându-se în spațiul verde al Roabei de cultură în ultimii ani.

Citim în iarbă este un eveniment creat, organizat și iubit de agenția de PR DECI SE POATE. Pe 13 iunie 2015 a avut loc a patra ediție a acestui eveniment. Următoarea ediție are loc în toamna 2015 http://www.decisepoate.ro

Sponsori: Orange, Banca Românească, UNIQA Asigurări.

Parteneri: Europa FM, La Roche-Posay, Litera, Tedi, zananorilor.ro, Zurli, bookblog.ro