Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează și în acest an Ziua  Supraviețuitorului de Cancer prin lansarea unor inițiative menite să contribuie la creșterea supraviețuirii și a îmbunătățirii calității vieții persoanelor cu cancer.

“Pandemia a adus provocări în plus pentru mulți supraviețuitori ai cancerului, fie ele de natură medicală, emoțională sau socială. Prin activitatea noastră zilnică, venim în sprijinul acestor pacienți și îi ajutăm să gestioneze mai bine boala, să revină cât mai curând la aspectele importante ale vieții de dinaintea diagnosticului și să găsească noi modalități de a duce în continuare o viață normală.” spune Cezar Irimia, președinte FABC.

În acest sens, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer pune la dispoziția pacienților un call center – 0212530591 – unde pot afla informații despre boală, primesc informatii medicale generale, beneficiaza de consiliere psihologică gratuita, planuri personalizate gratuite de nutriție si unde pot sesiza lipsa medicamentelor din piata. De asemenea, anul acesta, 150 de pacienți oncologici care s-au inscris la acest eveniment (Ziua Supravietuitorului de Cancer), vor primi acasa din partea FABC, un pachet informațional personalizat pe tipul lor de cancer. Mai multe informatii despre acest proiect, regasiti pe site-ul www.fabc.ro

Anual, zeci de mii de români sunt diagnosticați cu cancer, afecțiune care poate da peste cap viața atât pe plan fizic, cât și psihic. În 2018 au primit diagnosticul 83.461 de români, potrivit Globocan. Cea mai mare incidență în România continuă să o aibă cancerul pulmonar (13,6%),  urmat îndeaproape de cancerul colorectal (13,3%) și de cancerul de sân (11,5%).

Despre FABC

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005 din necesitatea ca toţi cei care luptă împotriva cancerului să devină o forţă cu o voce puternică. FABC este interfaţa între organizaţiile membre şi instituţiile statului, instituțiile europene implicate în sănătate, precum şi organizaţiile europene şi internaţionale similare. FABC prezintă interesele a peste 75.000 de membri în întreaga ţară, pacienţi, supravieţuitori şi voluntari. FABC este o federaţie formată din 26 asociaţii care activează pe plan local la nivelul judeţelor. Detalii – Lista Asociații Membre. Misiunea FABC este de a face lobby şi advocacy activ pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.fabc.ro.